Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincsérv fiatalon?

Gerincsérv fiatalon?

Figyelt kérdés

Gerincsérvet kaptam, műteni nem kell. Az orvos szerint ne erőltessem meg, de ezt pontosan hogyan kell értelmezni? Azt mondta kerüljem az ülést, viszont egész napos iskolába járok, ami napi 12-13 óra ülést minimum igényel. A többiben sietek, de feküdni nem tudok, pedig az lenne a legjobb.

A séta mennyire ártalmas?

Kihagyni az iskolából nem szeretnék, (meg hát rengeteget 2-3 hetet kéne akkor otthon maradni)

Mitől, milyen tevékenységektől/pózoktól rosszabbodhat a sérv, kitüremkedés?

2016. ápr. 9. 21:21
 1/1 anonim válasza:
100%
Szia! Nekem 4db gerincsérvet diagnosztizáltak egy évvel ezelőtt, ebből egyet ki is vettek mert ideget nyomott, emiatt a jobb lábam el kezdett bénulni! Igen, a sok ülés nem tesz jót, szerezz be egy olyan speciális ülőpárnát, nem tudom pontosan mi a neve, állítólag sokat segít! Amivel sokat árthatsz, az az emelés, ne emelj nehezet, vagy ha mégis emelned kell, akkor azt gugolásból tedd, ne hajlásból. A hosszan tartó hajolás sem tesz jót, nekem azt mondta az orvosom, hogy inkább gugoljak! Amúgy a fekvés szintén nem jó, nem használ! A séta az oké, plusz tornával próbáld erősíteni a gerincedet, keress meg egy gyógytornászt, ő megmutatja, hogy hogyan csináld, mert függ attól is, hogy neked hol van a sérv! Hallottam már olyan sikersztorikat, hogy tornával teljesen visszafordították a folyamatot! Remélem segítettem! (30/N)
2016. ápr. 9. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!