Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen csomó...

Szerintetek milyen csomó lehet ez a nyakamon?

Figyelt kérdés
Van két kb három és egy és fél centis csomó a nyakamon évek óta nem nőttek csak ottvannak.tudom oket mozgatni ha hozzá érek. A nyakam bal oldalán van. Amikor pár évvel ezelőtt mutattam orvosnak azt. Mondta ha nem nől ne foglalkozzak vele de semmi konkrétat nem mondott és kissé aggaszt a dolog.
2016. ápr. 8. 21:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem is van. Évek óta. Nálam egy fajta adenovírus okozta. Többször jött ki rajtam, voltam vérvizsgálaton. Úgy igazűból soha nem múltak el, csak kicsit visszahúzódtak. Erre nem kaptam gyógyszert, azt mondta az orvosom, hogy igyak rengeteg folyadékot és minél több vitamint. A csomók azóta is ott vannak...Nálam ez a vírus okozta, 2x voltam orvosnál ezzel a problémával, mindig ez jött ki. Mostanra nem foglalkozok vele. Nem tudom, hogy mi más okoz ilyen csomót, esetleg menny el te is vérvizsgálatra...
2016. ápr. 8. 21:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezek nyirokcsomók, amelyekből 400-600 darab található testszerte. Addig nincs probléma, amíg nem tapadnak össze a környezetükkel, nem lesznek csontkemények, és nem kezdenek el fájdalmatlanul(!) növekedni.

Egy nyirokcsomót egyébként 2cm felett tekintünk kórosan megnagyobbodottnak.

A nyakon, álizületnél, és lágyéknál gyakran teljesen egészséges, normál méretű (jó és rosszindulatú kóroktól mentes) nyirokcsomók tapinthatók.

Ha viszont csontkeménnyé vállnak, kisebb csomók egymás felé húznak és tömörülnek, valamint növekedésnek indulnak, (és jelentkezhet még fogyás, gyengeség, hidegrázás, kiütésszerű elváltozások, emésztőrendszeri panaszok, éjszakai izzadás, unduláló láz)akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert állhat a háttérben rosszindulatú elfajulás is.

Azonban jóindulatú megnagyobbodásnak azt tekintjük, amikor a nyirokcsomók fertőzések következtében FÁJDALMASAN nagyobbodnak meg, majd pár nap, esetleg hét elteltével visszahúzódnak eredeti méretükre.

A legtöbb esetben jóindulatú a megnagyobbodás, a rosszindulatú elég ritka.

Bár a te esetedben semmilyen megnagyobbodást nem gyanítok, pláne, hogy mobilisek (elmozdíthatók), és 2 centi alatt vannak. Ráadásul már több éve vetted őket észre, már réges rég jelentkeztek volna kísérő tünetek, ha (ez elfajulás, ami egyáltalán nincs a te esetedben) rosszindulatú folyamat lenne.

2016. ápr. 8. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!