Mit tegyek ha megroppant a térdem és nagyon fáj?
Ma fociztam és ahogy futottam egyett roppant a térdem. Azután sántítva sírva jöttem haza. Be se tudom hajlítani.
Multkor is ez volt csak most megint elkezdtem focizni és
megint megroppant.
Multkor lobalzsammal kentem és jobb lett pár nap után.
szerintetek most mit csináljak nem megyek el orvoshoz mert félek hogy megmütik vagy ilyesmi. VAGY INEKCIOT ADNAK BELE kérlek titeket segitsetek, mit tegyek? NEM AKAROK ELMENNI ORVOSHOZ !!!! szerinteketek ha kenemjobban lesz?
Vigyél pár zebkendőt és sokat sírjál, meggyógyul az magától is.
Aztán néhány év múlva vegyél magadnak egy tolókocsit.
Nem hiszem, hogy rád várnának a műtősök. Először megröntgenezik és a lelet alapján majd fognak kezelni.
Csak azt nem értem, hogy lehet egy ilyen beszari focista.
Nagyon valószínűtlen, hogy műteni kéne. Valószínűleg csak kiugrott egy pillanatra a helyéről a térdízületed. Lehet, hogy gyógytornára elküldenek, rosszabbra nem kell számítanod. Majd ha egy kicsit javult és már tudod rendesen mozgatni, annyit megcsinálhatsz, hogy behajlítod a lábszárad, ameddig tudod, aztán megfogod kézzel, ellazítod az egész lábad és ráhajlítasz addig, ameddig engedi fájdalommentesen. Aztán ugyanezt úgy, hogy közben a másik tenyered szorosan benyomod a térdhajlatodba, és ráhajtod a lábszárad. Ezek a legalapvetőbb csontkovácsolási technikák a térdre, a többit távolról "helpdeskelve" nem tudom leírni. Lehet, hogy nagyot fog kattanni-reccsenni a térded, de az normális ilyenkor - buborékok keletkeznek az ízületi folyadékban, azok pattannak el, nem maga a porcszövet recseg.
(egy csontkovács)
Egy ideig pihentesd, ne focizz, és dörzsöld be naponta háromszor zöld (rozmaringos) Inno reuma krémmel, nekem ez hamar helyrehozta a térdem ami nemrégiben nagyon megrándult.
Persze nem árt megnézetni, nem fognak egyből sem műteni, sem injekciót beleadni, előszőr kezeléseket szoktak kiírni.
Szerencsére most be tudom hajlitani fekve és ulve.
de még nem tudok járni rá ugy hogy behajlitsam.
várom a válaszokat :)
nem lehet, hogy porcleválásod van? és az akad be?
ultrahang
egyébként ilyen térdműtéteknél gerincbe kapsz érzéstelenítőt
Várom én is a választ. Velem az volt, hogy lassan 2 hónapja, mikor keltem fel oldalirányban a térdem roppant egy hatalmasat belül. Azóta sokszor érzem, zsibbad, szúr, ha ugyanabban a szögben van(kifordítva, feszítve) fáj. Azóta elég sokszor zsibbad le a lábszáram is egyébként, mikor ülök vagy ilyesmi. Korisként nagyon rossz, mivel egy T-féknél(T=így néz ki a két lábad fék közben) pont abban a pozícióban van, amiben a legjobban fáj. El lehet vele élni, de hátráltat sokszor. Voltam házi orvosnál, orthopédián. Készült röntgen, ami semmi rosszat se mutatott így arra fogták egy hónap felmentéssel, hogy növekedési fájdalom... Menjek vissza, ha nem múlik. Én is kenem, de őszintén nekem nem sokat használ. Talán a placebóhatás inkább. Lehet becsípődött egy ideg valahova, vagy meghúztál egy szalagot, ahogy elmozdultak a porcaid(ha lehet ilyet). Menj el szerintem te is az orvoshoz.
Gondolj abba bele, hogyha most nem nézeted meg és akár műtik meg(amit kétlek, hogy fognak őszintén), akkor nem focizhatsz és még talán "nyomorult" is lehetsz egész életedben. Pár hónap kihagyás szerintem jobban megéri, mint egy életen át nem játszani többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!