Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gasztroenterológus hülyére vesz?

Gasztroenterológus hülyére vesz?

Figyelt kérdés

21L vagyok és nagyon kínos de pár hónapja nyálkás hasmenésem lett, és puffadásom, hasi diszkomfort... Kértem beutalót gasztroenterlógushoz, és mondtam hogy tükrözést szeretnék mert félek a vastagbélráktól !!!

Azt mondta, ez nem így működik, csináltatott részletes vérvételt, liszt és laktózintorelancia tesztet meg hasi UH-t, teljesen jó lett, írt fel valamilyen tablettát... Formáltabb, nagyobb átmérőjű lett a székletem tőle (mert olvastam bélráknál vékony a széklet), és már nem volt igazán híg, csak nyálkás...

Felróttam neki, hogy felelőtlenség, hogy nem tükröz meg ilyen tünetekkel, és a fiatal életkoromra meg az idegeskedéseimre fogja az egészet, erre ő azt mondta, nyugodtan keressen fel másik gasztroenterológust, ő is ugyanezt fogja mondani...

Hát elmentem egy másikhoz magánba, mit kaptam... Természetesen itt is csak bogyókat, amik valamit segítenek, de nem az igazi...... Azt mondta semmi értelme tükrözésnek, de esetleg magánban egy részleges tükrözést a saját megnyugtatásomra megcsinál majd nyáron, ha nem enyhülnek a tünetek a gyógyszerre, de úgysem fog találni semmit sem.

Miért ennyire felelőtlenek az orvosok ????? Azért mert nem volt a családomban ilyen.. és? -.-

Olvastam egy külföldi cikket, hogy pl 27 évesnek volt vastagbéldaganata !!!!! Meg hallottam már ilyet !!! Meg magyarország is tele van vastagbéldaganatosokkal... Vagy biztos én találom ki.....

2016. márc. 31. 13:11
 1/10 A kérdező kommentje:
ja és igen nyálka lehet daganattól is......
2016. márc. 31. 13:12
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Miért nem bízol az orvosokban? Ha egy kicsi gyanú is lenne rosszindulatú dologra, akkor megtükröznének, inkább örülj neki, hogy két orvos is azt mondja nincs komoly bajod.
2016. márc. 31. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Háát.. Szerintem jogosan nem bízik bennük... Barátom apját félrediagnosztizálták VAKBÉLGYULLADÁSSAL!!!! Már perforált volt, mikor újra bevitték a kórházba, ja mert hogy haza is küldték egy hasi röntgen (!) után! Túlélte, de nem az orvosokon múlt..

Na de, ez amit írtál kérdező, sok mindennek a tünete lehet még. Fogytál is? A fogyás vezető tünete a rákos megbetegedéseknek. Székleted véres? Szerintem nincs nagy bajod. Étkezz egészségesen, sok rost, gyümölcs, zöldség! Kevés zsíros, olajos, fűszeres étel! Ha nem javul 1 héten belül menj vissza, vagy menj egy újhoz.

2016. márc. 31. 15:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Az első dokiban még oké nem bízol benne, de másodvéleményt is kaptál.

Ha lenne egy kis jele is, hidd el megcsinálják egyből, de ha nem muszáj (nincs jele, nem fogytál, nincs a családban ilyesmi, hatnak a gyógyszerek, negatívak az eredmények) akkor nem tesznek ki egy ilyen műtétnek, főleg hogy altatásos, nem kevés a kockázat és előzetes vizsgálat. És nem egyszer hallottuk már hogy egészséges embernek pont a beavatkozás után lett gondja!

Illetve benne is van a válasz az írásodba: ha nem enyhülnek a tünetek, megcsinálja. Addig vidd el a papírjaidat a házidokidhoz vagy régi gyerekorvoshoz, ők is megnézhetik, kikérheted a véleményét, 4 doki véleményével már tudsz mit kezdeni.

Most bebeszéled magadnak majd hogy nem enyhülnek és nagyobb gondot okozol.

Valóban vannak emberek akiket félrediagnosztizálnak, de az általában egy doki, nincs másodvélemény ami egyöntetű. Vannak vizsgálatok amiket kérni kell kb, de műtétnél ilyennek helye nincs, vérvétel stb az is egy dokinál, elmész egy másikhoz és ha gond van az azért már látni szokta és ő már ad beutalót. Az én hormoneredményemet 4 különböző doki nézte meg, mind ugyanazt mondta, hogy nincs gond. Amint nem stresszeltem rajta elmúltak a gondjaim is.

Valószínű valami nem tetszik az emésztőrendszerednek, étkezési naplót kéne vezetned, hogy mit eszel, mennyit és mikor romlik le az állapot, mikor milyen a székleted.

Én pl nem vagyok laktózintoleranciás, mégis megy a hasam a sajtszósztól, mástól meg nem, ezt kerülöm és ennyi.

2016. márc. 31. 15:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát mindkettô doki elismert, jó orvosok... Mégis rettegek a ráktól. Fentebb említett dolgok nincsenek. Mindig sovány voltam. De most talán 2-3 kiló fel is jött.
2016. márc. 31. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:

ez tényleg minden, csak nem daganat!

a nyálkás hasmenés inkább fertőzés miatt lehetett. vagy gyulladásos bélbetegség esetleg. (a vékony széklet gyulladásos bélbetegség tünete is lehet) tényleg ne rákra gondolj.

főleg, ha nincs székrekedésed és véres székleted és nagy fájdalmad, illetve nem fogytál sokat, és van étvágyad.

milyen gyógyszert kaptál?

2016. márc. 31. 22:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Nincs gyulladás. Vérvétel kimutatná. Dicetelt. Fertôzés pedig nem tart hónapokig.
2016. márc. 31. 22:26
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
hipochonder állat vagy. az agyadban van daganat te kis nyafka...
2016. ápr. 2. 16:03
 9/10 A kérdező kommentje:
csak úgy sugárzik belőled az értelem ... -.-
2016. ápr. 2. 20:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Azóta mi a helyzet?

Elmentél végülis tükrözésre?

Elmúlt a hasmenés végleg?

kiderült mi okozta?

én épp az ellenkezőjétől félek a gasztroenterológus látogatás előtt, hogy presszionálni fogja a tükrözést.

2018. máj. 11. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!