Az lehet hogy en nem kaptam oltast BCG ellen?
Figyelt kérdés
Bocsanat ha hulyeseget kerdezek de nincs meg a bcg oltasom helye! 1991 ben szulettem es a doktorno azt mondta hogy 91ben valoszinu olyan volt az olto anyag aminek nem latszodott meg a helye.De a csaladbol mindenkinek latszik es mar a 3honapos fiamnak is. Korombeli ismeroseimnek is. Lehet hogy en kimaradtam anno a szorasbol? Az oltasi konyvem nincsen sajnos mar meg.De en ugy tudom ennek az oltasnak a helye mindenkinek latszik.2016. márc. 14. 19:09
1/3 anonim válasza:
Én is 1991-ben születtem, és nem látszik meg egyetlen oltásom helye sem (ez alapján elég oktalan dolog következteteni, mivel ez mindenkinél változó). Pedig biztos megkaptam minden oltást. A BCG egy kötelező oltás, lehetetlen hogy kimaradtál. Ha a szüleid megtagadták volna a beadását akkor bírósági eljárás indult volna ellenük veszélyeztetésért, és a végén ígyis-úgyis megkaptad volna. Szóval ne aggódj, biztos megkaptad!
2/3 anonim válasza:
Biztosan megkaptad, delehet, ismétlőt is kaptál. 5-6. osztályban bőr alá adtak oltást, ha nem pirosodott be, akkor vállba adtak még egyet.
Mindenképp kaptál egyébkékt újszülött korban, aminek a pozitivitását (kifakadását) 3 hónaposan ellenőrizték.
Ma is van olyan oltóanyag, ami nem ad kifejezett reakciót. Ezen ne aggódj!
3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat😊
2016. márc. 15. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!