D-vitamin hiány esetén biztos az inzulinrezisztencia?
Attól függ, hogy mit nevezünk tünetnek. Mert ha a gyakori immunrendszer alulműködés, a betegségek tünetnek számítanak, akkor vannak tünetek, amik D-vitamin adagolással csökkennek vagy megszűnnek.
Napi 5000IU még rendszeres szedés esetén is biztonságosak minősül, ahogy olvastam. De 1000 is pont elég. Olcsó is. Csak valami zsíradékkal kell szedni, mert abban oldódik.
Én azt nem tudom, bocs.
Hiszen nem írtál semmi konkrétat sem. Mellesleg, a D-vitamin tesztről is már azt mondják,hogy nem pontos. Bár elég magas a határ, ahogy írtam.
Mindenesetre az jó, ha az orvos egyszerű és olcsó vitaminpótlással kezd.
Nem írtad, hogy hogyan jutottál az endokrinológushoz. Hogy milyen problémával küldtek hozzá.
Szerintem ez nem függ össze a D vitaminnal, sem a hiányával.
Attól függetlenül jobb pótolni, ha más nem, az immunrendszer miatt.
A nemi hormonok gyakran leállnak, alultápláltság, vagy extrem veszélyhelyzet, pl. háború esetén. Ilyen miatt küldhetett endokrinológushoz az orvos.
Biztos kérdezték, hogy rendesen táplálkozol-e, a vérvétellel meg ki kellett, hogy derüljön, hogy van-e valami erős felszívódési probléma. De ha nem mondta az orvos, akkor nincs.
Ha érdekel, még mielőőtt visszamész, vannak oldalak, ahol szakorvosoktól lehet kérdezni. Mint a webbeteg; bár nekem nem válaszoltak rendesen, de ahogy láttam másoknak a vérvizsgálati eredményeikből adtak jó ötleteket. Amiknek aztán utánanézhetsz, újabb ötleteid jöhetnek.
Csak, hogy segíteni tudj az orvosnak kideríteni, hogy mi a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!