Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne fájjon?

Mit csináljak, hogy ne fájjon?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hete elkezdtem ugrálókötelezni,és 2 napja fáj a sípcsontom,mindkét lábamon. Nem nagyon fáj....enyhén,de azért elég kellemetlen. Régebben is volt olyan,hogy tesi órán megfájdult,szóval úgy tünik ez visszatérő nálam. Szeretném folytatni majd az ugrálást,és futni is szeretnék majd,de így nem tudok. Nem tudtok vmit amitől elmúlna?
2010. márc. 31. 16:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt úgy hívják izomláz, szerintem legalábbis. Nekem még általános iskolás koromban ha gyorsan futottam mindkét combom begörcsölt, és nagyon fájt. Egyenlőre kiméletesen edzed magad, és ha továbbra sem múlik a panaszod kérd ki sportorvos véleményét.
2010. márc. 31. 17:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Tuti,hogy nem izomláz!! 2 éve tornázok minden nap,és tudom mi az az izomláz...de előtte is tudtam. A csont fáj...érzem.
2010. márc. 31. 17:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez nem izomláz, hanem csonthártyagyulladás. Persze nem 100%, amíg orvos nem látta, de 95%. Tipikusan a sípcsonton jelentkezik, és nálunk, futóknál a rossz csillapítású cipő szokta okozni, illetve a hirtelen terhelés. Nálad is ez lehet. Egyrészt azonnal hagyd abba az ugrókötelezést, és várjál még egyszer annyi ideig, mint amíg a fájdalom elmúlik. Utána óvatosan, fokozatosan kezdd újra. Közben szerezzél be egy jó aszfaltos futócipőt, mivel a lábad hasonló terhelésnek van kitéve a becsapódások révén, mint a futóknak, csak még erősebbnek. Abban ugráljál. Valószínűleg érzékenyebb a lábad. Ha huzamosabb ideig nem múlik a fájdalom, akkor eljöhetsz hozzám csonthártyamasszázsra, de az nem a fájdalom kialakulásának időszakára való, és nem is kifejezetten kellemes.

Gyógymasszőr

2010. márc. 31. 22:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Még azzal is segíthetsz magadon, ha nem aszfalton ugrálsz meg futsz, hanem füvön. De mindenképpen várd ki a fájdalom teljes elmúlását, és lehetőleg még egyszer annyi időt, különben sokkal tovább fogsz küszködni ezzel a betegséggel.
2010. márc. 31. 22:44
 5/8 A kérdező kommentje:
OK! Köszönöm szépen a választ...már holnap kezdtem volna ujra ugrálni vagy utni,ha most nem kapom ezt a választ,ugyhogy tényleg köszi! És milyen cipőt vegyek?? Én nem nagyon értek az ilyesmihez...
2010. márc. 31. 22:57
 6/8 A kérdező kommentje:
az első sorban: *futni...akartam írni
2010. márc. 31. 22:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha budapesti vagy, akkor menj el a Spuri futóboltba a Váci úton, a www.futanet.hu-n megtalálod őket, a boltvezető a magyar maratoni csúcstartó. Ők értenek a futócipőkhöz, és segítenek neked olyant választani, ami futáshoz és ugráláshoz is jó lesz. Ezek nem hatezer forintos cipők, viszont az egészséged megéri a kiadást.
2010. márc. 31. 23:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Sajna nem vagyok Budapesti :(
2010. ápr. 1. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!