Mit tegyek, ha minden nap alszom 10 órát, mégis majdnem elalszok az iskolapadban? 16/L
Próbálj meg kevesebbet aludni. Mondjuk csak 7-8 órát. Tapasztalatból mondom, hogy amikor én napi 10-11 órákat aludtam, akkor egész nap úgy éreztem magam mint aki betont cipelt egész éjszaka. Annyira fáradt voltam, hogy állva is képes voltam aludni. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy aludjak pár órával kevesebbet. Amióta csak napi 7-8 órát sokkal frissebb vagyok.
A sok alvás sem jó, ahogy a kevés alvás sem..
A nappali fáradságod miatt mindenképpen érdemes elmenned a háziorvosodhoz és kérj teljes labor kivizsgálást. A teljes laborvizsgálatban nincsenek benne a hormonvizsgálatok, ezért tedd hozzá, hogy a hormonjaidat is szeretnéd megnézetni. Beszélj neki az étkezési, mozgási szokásaidról is. De az is lehet, már egyből ad beutalót pl. neurológushoz is.
Ha pozitív, akkor az orvos úgyis ellát, ill. szakorvoshoz irányíthat.
Ha negatív (ha pozitív), akkor a következő dolgokat is lehet tenni:
- Megnézed, a kevesebb vagy még kevesebb alvás után is fáradt vagy-e nappal. Ha igen, akkor:
- Felveheted a számítógéppel az alvásodat. Ha visszanézed magad és sokat forgolódsz, horkolsz, kihagy a lélegzésed, felülsz álmodban, esetleg ilyenkor tevékenykedsz stb. akkor ezekkel a konkrét tényekkel visszamész a háziorvosodhoz és ő alváslaborba is irányíthat.
- Ha nem tudod felvenni magad alvás közben, akkor kérd meg a dokit, adjon beutalót az alváslaborba. Ott egy éjszaka után kiderül, van-e szervi eltérésed vagy nincs. Ha nem találnak semmit (pláne, szedsz vitaminokat is), akkor is fog tudni fontos változtatásokat, teendőket mondani az orvosod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!