Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vannak ilyen drogosok?

Vannak ilyen drogosok?

Figyelt kérdés
Hogy drogoznak de mégse függők?

2016. febr. 15. 15:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha drogozik, és nem függő, azt még nem nevezzük drogosnak. De annak a határvonala, hogy mikor válik függővé valaki, csak azért kívánja legközelebb, mert "jó érzés volt", vagy azért, mert függő lett, hogy a szertől vagy az érzéstől függnek, az vitatható. Véleményem szerint, aki egynél többször használt már valamilyen drogot, az függő.
2016. febr. 15. 15:23
 2/12 anonim ***** válasza:
A legtöbben olyanok. 1-1 vicces cigi havonta a haverokkal, vagy egy felni bulizáskor és kész. Csak nagyon kevesen lesznek függők, akik naponta háromszor szívnak-szúrnak valamit, azokhoz képest, akik alkalmi használók. Olyan ez, mint az alkohol, vannak alkoholisták, d elenyészően kevesebb alkoholfüggő van, mint ahányan csak buliban koccintani, ünnepelni, néha sörözgetni használják.
2016. febr. 15. 15:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Egyes, akkor aki egynél többször sexel az sexfüggő? Aki már életében kétszer ivott, az alkoholista?
2016. febr. 16. 13:41
 4/12 anonim válasza:
Egyetertek a masodik valaszoloval! Nem mindenki lesz igazan fuggo. De vannak olyanok akiken mar egy keves szer hasznalata is nagyon latszik, ezert mar azt gondolod, hogy fuggo
2016. febr. 22. 15:28
 5/12 anonim ***** válasza:

Értem, amiket írtok, csak nem értek teljesen egyet vele. Az nem 100 %, ahogy írtam már korábban is,. hogy hol a határvonal. De szerintem az a határvonal mindenkinél más és más. Van, aki egy alkalom után rászokik, van, aki 10 után sem. Mert nem olyan rendszeres, nincs akkora hajlama a függőségre, nincs olyan élethelyzetben, stb.

Sajnos, vannak olyanok az ismeretségi körömben, akik 1-2 alkalom után rászoktak, ezért tudom ezt mondani.

A második válaszolónak írom, hogy az alkoholt és a szexet nem sorolnám egy kategóriába a droggal. Ugyanis egyáltalán nincs akkora pusztító hatása egyiknek sem, és nem is olyan egyszerű, gyors a rászokás.

2016. febr. 23. 10:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Az alkohol is drog, nem is enyhe, szóval ezzel már ellent is mondtál magadnak.
2016. febr. 23. 14:34
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet. Az alkoholt általában más kategóriába sorolják, mint a kábítószereket, a tudomány szempontjából is. De ha ár itt tartunk, belemehetünk abba is, hogy dohány, koffein, stb. De nem akarok belemenni, nem vitatkozni szeretnék, egyáltalán nem ez a célom.

Szerintem itt zárjuk le a vitát, mert ebből a kérdezőnek semmilyen haszna nem származik, nem kap új információt, csak részletezzük az előbbi dolgokat. Ha szeretnéd, természetesen folytathatjuk, akár itt akár privát üzenetben.

2016. febr. 24. 08:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Jó, a kávét, koffeint megértem, hogy nem sorolnád ide, de az alkohol nagyonis ide illik, függetlenül attól, hogy legális. Ugyanúgy tudatmódosító mint a többi cucc, csak folyékony. De ilyen alapon a fűre is lehetne mondani, hogy nem kell a többi drog mellé sorolni, mert a fű az más... Persze, minden drog más, de akkor vagy egyáltalán ne általánosítjunk, vagy soroljuk csak ide az alkoholt is. Ez az én véleményem. Mellesleg az alkohol több problémát okoz, mint az összes illegális cucc együtvéve. De nem baj, mert az alkoholnak "kultúrája" van, de aki egy jointot elszív valaki, akkor már ferde szemmel néznek rá, akkor már "drogos". Azért van ebben némi abszurditás, te is beláthatod.
2016. febr. 24. 11:15
 9/12 anonim ***** válasza:

A drogokat egy szelepként lehet elképzelni a legjobban, amikkel az emberek leengedik a gőzt ami a mindennapokban felgyűlik bennük.

Mivel nincs két egyforma ember, a különböző drogoknak is más és másféle hatásaik vannak mindenkire.De az bennük a közös,hogy a használó saját tudatalatti gondolatait és érzéseit hozza elő ami sokszor megrázó és zavarbaejtő.

Senki sem szeret olyan tükörbe nézni amiben saját magát látja.

A függőség a legnagyobb részben fejben dől el, de minél tovább és minél gyakrabban használ valaki drogot (teljesen mindegy hogy miről van szó: heroin,alkohol,fű,koffein,csokoládé stb.)annál nagyobb az esélye hogy rajta marad.

2016. febr. 24. 12:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyetértek, én azzal, hogy az alkoholt nem a drogok fogalmához sorolom, nem azt mondom, hogy az bármivel is jobb, mint a fű, vagy a többi kábítószer. Egyedül azt mondom, hogy amit általában dognak neveznek, arra könnyebb rászokni. persze, az alkohol esetében viszont nem biztos, hogy feltűnik, akár az érintettnek, akár a családnak a függőség.
2016. febr. 24. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!