Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy jobb legyen...

Mit tegyek, hogy jobb legyen a látásom, vagy ne romoljon jobban a szemem?

Figyelt kérdés

14 éves srác vagyok és a látásom az utóbbi időben eléggé megromlott.

Sokat szoktam telefonozni, tv-zni.

Kérlek ne írjatok olyan válaszokat, hogy kevesebbet használjam a telefont stb...

2016. febr. 13. 23:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen erős kontraszt, sötétben ne ülj pl. gép előtt, mindig égjen kislámpa.

Használj szemcseppet, ha nagyon fárad vagy száraz a szemed. És menj orvoshoz, a szemüveg menő, menőbb, mint később az üvegszem. Muszáj most korrigálni a látásodat, mert ha sokat erőlteted hunyorgással, még rosszabb lesz.

2016. febr. 13. 23:51
 2/4 anonim válasza:
100%

Előszöris menj el szemészetre ahol megnézik a szemed és megtudják mondani hogy milyen mértékű a romlás.

nem mindegy az sem hogy közelre vagy távolra látsz rosszabbul.

Az sem biztos hogy a telefon vagy tv miatt van, én is 14 évesen lettem szemüveges. Nem lógtam a tv-n és nem nyomtam a telefont egésznap mégis megromlott a látásom. Azóta szemüveges vagyok és azóta egy dioptriát rosszabbodott. Mondjuka hét év alatt az nem olyan vészes.

Neked lehet elég lenne valami speckó szemtorna vagy hasonló. Mindenképp nézesd meg, nem veszítesz semmit vele.

2016. febr. 13. 23:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Azt elfelejtettem mondani, hogy nem akarok szemüveget

2016. febr. 14. 13:01
 4/4 anonim válasza:
Nos az hogy nem akarsz egy dolog. Az meg egy másik hogy ha aztmondják hogy kell és te nem hordod akkor csak rosszabbodni fog. Max marad a kontaklencse.
2016. febr. 14. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!