Hány éves korig köteles a betegszállító ingyenesen hordozni?
Kedves Válaszadó!
Úgy ahogy van rossz választ adtál,mert engem az utolsó két általános iskolás évemben betegszállító hordott oda-vissza: Judit.
Figyelj!
Én egy mozgáskorlátozott ember vagyok ezért semmit nem tudok annál jobban mintsem hogy minden kedvezményes szolgáltatás rehabilitációs szakvéleményen alapul.Ebből kifolyólag ha ez a bizonyos rehabilitációs vélemény alá támasztja hogy nekünk korlátozott vagy épp komplex embereknek szükségük van a segítségre akkor ők kötelesek segíteni minket a hordozásban.A kérdésem csupán egy régi törvényből fakadt ami szerint minden betegszállítós cég egy nagy csoport volt ezért ha egy adott kilométert már nem vállaltak nem volt mit tenni.De ma már az a helyzet ezen a téren hogy minden betegszállítós cég külön áll egymástól ezért most már direkt olyan is van ami a hosszú utakat vállalja kortól függetlenül csak egy szakvélemény szükséges hozzá hogy adott körzeten belül nem biztosított a szükséges rehabilitációs kezelés és már igényelhető is.Úgyhogy nem akarok faragatlan lenni de olyan kérdő csoportra ne lépj amelyben tapasztalatlan vagy: Judit
Egyébként meg csak hogy minden primitív ember tudtára bocsássam:
A mozgáskorlátozott emberek normalizált szakközép iskolája annyit jelent,hogy ugyanazt a képesítést megkapjuk amit ti egészségügyi állapotoktól függetlenül,csupán annyi különbséggel hogy az iskola épülete akadálymentesítve van,ugyanakkor a tanórák mellett gyógytornát is kapunk.És a végén ugyanolyan szakképzett emberek leszünk mint bárki más az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!