Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyha valaki huzamosabb...

Hogyha valaki huzamosabb ideig csak mindössze napi 5 dl folyadékot iszik, akkor lehetnek valami gondjai egy idő után?

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Aha.Vesekő,vesehomok,vesegörcs,a bőröd tönkremegy,a keringésed is és még sorolhatnám.A tested szomjazik,a folyadékhiány mindenre kihat. De ne félj egy vesegörcs után hamar megfontolod hogy megigyál minimum 3 litert. (én is igy tettem:-D)
2010. márc. 29. 16:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom.. 5 dl az irtó kevés.. 2 literre lenne szüksége a szervezetednek!!! Egyébként persze. Kiszáradhatsz, vese gondjaid lesznek, nem tudnak távozni belőled a mérgek, veseköved lehet. A kevés folyadéktól a véred sűrűbb lesz és tapadósabb, ez pedig emeli az agyvérzés és szívbetegség kockázatát. Remélem elég ijesztőek ezek a tünetek.
2010. márc. 29. 16:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Besűrűsödik a véred, nehezen, vagy egyáltalán nem lehet majd vért venni tőled.

A bőröd kiszárad, viszketni kezd, berepedezik. Fáradékonyabb, aluszékonyabb leszel, ingerlékeny, ideges. A szád folyton kiszárad, hiába nedvesíted a nyelveddel, ki fog cserepesedni.

Inkább igyál, min. két litert. Melegben még többet.

2010. márc. 29. 16:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes nekem semmi bajom sincs, pedig nekem sincs több, mint napi fél liter. Azért nyáron többet iszok, de nekem minden bajom van, ha meg kell innom napi 2 litert. (Próbáltam, tudom.)

De azt hozzá kell tenni, hogy folyadékot nemcsak ivásból nyer a szervezet, hanem levesből, gyümölcsből, zöldségből is.

2010. márc. 29. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:
50%
énsem iszom sokat napi kb fél litert, néha egyet. és lám élek, már 24 éve. és nem száraz a bőröm. és nincsen baj a veséimmel...sulykolják az emberekbe h igyál-igyál, vegyed az ásványvizet mer 5 liter kell belőle...de ez baromság. nemlehet egyértelműen kimondani h az embernek x liter folyadékra van szüksége és kész. ez szervezetfüggő. és a szervezeted jelezni fog, ha nem elég neki a folyadék. csak észre kell venni.
2010. márc. 30. 00:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Igaz, én még csak 16 éves vagyok, de én van hogy még fél litert sem iszok meg egy nap. Volt már olyan, hogy este észbekaptam, hogy ma még egy kortyot se ittam, max reggel fogmosás után egy kis vizet. Egyelőre nekem sincsen semmi bajom... A bőröm is szép, egyáltalán nem száraz, sőt... A szám sem repedezik. Egyelőre vesebajaim se voltak, bár kitudja mikor lesz vesekövem... :D Tesómnak 23 évesen volt... Lassan rákészülök én is... :D Amúgy én se tudok meginni csak azért 2 litert (még 1-et se), hogy legyen bennem annyi folyadék. Egyszerűen rosszul vagyok tőle. Ha nem kívánom, kizárt, hogy megiszom.
2010. júl. 21. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!