Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezek trombózisra utaló jelek,...

Ezek trombózisra utaló jelek, mit gondoltok?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, magas a koleszterinszintem, elég keveset mozgok, és szedek fogamzásgátlót 1 éve (minden kivizsgálás, vérvétel nélkül) Beteg vagyok most, pár napja fekszek. Viszont tegnap óta érzem, hogy zsibbad a bal vádlim fáj.. Biztos nem a mozgástól, mert mint már említettem fekszek... Ha állok, megyek, akkor még jobban fokozódik. Kicsit dagadtabbnak is tűnik. Aggódnom kellene, vagy lehet ennél konkrétabb tünet is.
2010. márc. 29. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Kezdj el aggódni. Villámgyorsan menj be megnézetni,meilőtt kapsz egy jó kis tüdőembóliát,vagy valami annál is roszabbat...

Azon kivül össze kellene állitatnod egy diétát akoleszterined miatt,ha van túlsúlyod azt leadni,és mozogni.Nagyon fiatal vagy még,gondolom nem akarsz 25 évesen már mindenféle nyavaját magadnak.. A fogamzásgátlót meg csak úgy szedjed ha előtte néznek vérből leiden mutációt,mert az életedbe is kerülhet ez a felelőtlenség.

Szóval orvos nagyon gyorsan. Jobbulást.

2010. márc. 29. 16:09
 2/9 anonim ***** válasza:
18 évesen? úr isten
2010. márc. 29. 16:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túlsúlyos. 172 centi vagyok és 53 kiló. 1 éve, mielőtt elkezdtem szedni, nagyon vékony voltam, modellalkat, most szélesebb lett a csípőm meg a combom, a gyógyszer állhat a hátterében, és előtte nagyon alacsony volt a koleszterinszintem, most meg magas. Gondolom az vihette fel, olvastam mellékhatásként is a tájékoztatóban. Hozzá kell tennem, hogy abszolút nem eszek zsíros ételeket, húsokat se nagyon, maximum 2 havonta 1-szer.
2010. márc. 29. 16:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Amúgy meg mondtam anyunak, és hogy jaj biztos nincs baj, meg annyiszor volt már vérvétel.. Hiába mondtam, hogy ezt nem nézik egy simánál... És körülbelül az van, hogy én ezt a kis dolgot felfújom...
2010. márc. 29. 16:41
 5/9 anonim ***** válasza:
szerintem menj el orvoshoz biztosami biztos.
2010. márc. 29. 16:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem abba kéne hagynod sürgősen a gyógyszert.Inkább óvszer,mint egy agy,sziv,tüdőér elzáródás..az h dagad a lábad és zsibbad eggyértlemü előjele lehet a trombózisnak.
2010. márc. 29. 16:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem amiatt szedtem, hanem nagyon nagyon erős volt a menstruációm. A legerősebb betét fél óra alatt átázott, és nagyon lement a vasam is. Sokat szédültem, gyenge voltam, ezért írta fel a doki.
2010. márc. 29. 16:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj a nőgyógyászoddal, lehet hogy volna lehetőség váltani alacsonyabb hormontartalmú modernebb szerre (nem tudom, mit szedsz pontosan). Mérd meg a két vádlid kerületét, és ha van különbség vagy nem múlik a zsibbadás, tényleg érdemes lenne orvoshoz fordulni. A tüdőembólia veszélye ilyenkor mindig fennáll, de ne pánikolj, mert a vádliból ritkán sodródik ki nagy embolus (ez sokkal inkább a comb ill. medence nagyvénáira jellemvő). Mindazonáltal tényleg megérne egy kört az orvosnál.
2010. márc. 29. 19:44
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
sztem hívd ki a katasztrófavédelmiseket is
2010. márc. 30. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!