Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gyerekorvosnál van a papírom,...

Gyerekorvosnál van a papírom, ő már nem fogad, mehetek bejelentkezés nélkül a felnőtt háziorvoshoz?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy régen nem voltam beteg, így a gyerekorvosnál maradt a papírom, viszont most nem vagyok jól, és emiatt nem tudtam elmenni egy vizsgára sem -- alapvetően kikúrálom magam a kisebb betegségekből, de az oktatóm azt mondta, hogy hoznom kéne egy háziorvosi igazolást, hogy a vizsgadíjam megmaradjon. Viszont a gyerekorvos azt mondta, hogy már nem tartozom hozzá, és valószínűleg nem lenne jó az igazolása sem, menjek a felnőtt orvoshoz, akihez tartozom, el kell lásson akkor is, ha nincs nála a kartonom, amit majd egyszer kiad, és akkor átvihetem.

Viszont nem veszi fel a felnőtt háziorvos, és nem tudom, hogy odamehetek-e bejelentkezés nélkül, vagy csak még egy remek kirándulás lesz ebben a hidegben, és nem ad se gyógyszert, se papírt. :-(

2016. jan. 27. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajna sok háziorvosi rendelés nem veszi fel a telefont, melléteszik, ami az ő részükről érthető, mert sok helyen 5 percenként csöngene és nehezen tudják így ellátni a páciensekett. A betegek részéről pedig a felháborodás érthető.

Ha tájékozódtál, kihez is tartozol (lakcím szerint), megnézted pl. a neten mikor rendel (szomszéd is tudhatja) akkor bejelentés nélkül is nyugodtan elmehetsz. Majd a felnőtt háziorvos bekéri a kartonodat.

Köteles ellátni téged.

Azok szoktak telefonon/neten bejelentkezni, akik időpontot szeretnének kérni, így nem kell sokat a váróban ülniük.

Bejelentkezés nélkül is bármikor mehetsz!

2016. jan. 27. 13:22
 2/5 anonim ***** válasza:
*pácienseket
2016. jan. 27. 13:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor odamegyek a rendelés elejére, és remélem, hogy tényleg így lesz. :)
2016. jan. 27. 13:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Biztos. Ha a rendelési időben nem fogad az az orvos (akár előzetes bejelentés nélkül is), akihez tartozol (vagy sürgős esetben a helyettesítő), az jogszabályellenes.

Ide mehetsz időpontra és időpont nélkül is. Egyértelműen fogadni fog, csak ne a rendelés végére menj.

2016. jan. 27. 14:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Gyerekoprvos amúgy nem értem miért nem adta oda a kartonodat, akkor egyből vihetted volna, de majd a háziorvosod átkéri.
2016. jan. 27. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!