Akinek nehezebb a csontozata annak erősebb is?
Figyelt kérdés
olyan géneket örököltem ami vékony testalkattal, de erős csontozattal jár. azért gondolom ezt mert valóban vékony vagyok (és mindenféle éjszakai zabálás ellenére sem ugrálnak a kilók fölfelé) pl. néznek olyan 65kg-nak és én vagyok 80-81 kg. ezen többnyire mindenki hüledezik és itt is azt kaptam rá hogy a csontozatom lehet nehéz. azt szeretném kérdezni hogy ez előnyt jelent valamennyire, erősebb is attól hogy nehezebb? tényleg nem tört még el semmim 19 év alatt de lehet ez csak véletlen. ill. még annyit hogy ez a fogaknál is szerephez juthat, tehát nem károsodik olyan mértékben (csak onnan kiindulva hogy az is csont) köszi szépen. 19/f2010. márc. 28. 12:03
1/5 anonim válasza:
Nem törvényszerű, hogy erősebb is.
Simán lehet, hogy pl nem elég rugalmas és attól is törhet.
Az erősségét nem a súlya határozza meg.
2/5 A kérdező kommentje:
értem
2010. márc. 28. 12:14
3/5 anonim válasza:
Hát pedig én is hasonló cipőben járok és soha még a kisujjam sem tört el.
39/F
4/5 anonim válasza:
Első vagyok
Akkor is csak a szerencsén múlik. Nekem pl nagyon-nagyon vékony csontjaim vannak és állati könnyűek, tehát ezen az elven már ripityára kellett volna törnöm magam.
Soha semmim nem tört még el, pedig nem kevés zuhanásban volt részem életem során.
5/5 anonim válasza:
Ha a csont mikroszerkezete egészséges, akkor a nagyobb tömeg tendenciában nagyon szakítószilárdságot is jelent (természetesen mint a biológiai rendszereknél általában, kivételek itt is lehetnek). Kóros csontszerkezetnél más a helyzet. Csontritkulásos betegeknél például korábban próbálkoztak flourral, ami valóban megnövelte a csontozat össztömegét, de ez nem járt kisebb törésgyakorisággal, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!