Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tampon-bajok, tampon vagy betét?

Tampon-bajok, tampon vagy betét?

Figyelt kérdés
Az van,hogy mikor betétet használok menstruációnál mindig átázok és nagyon cik helyzetekbe kerülök.(mindig) Múltkor megpróbáltam a tampont, de annyira nagyon fájt, hogy alig tudtam mozogni. De nem lett véres a nadrágom meg a bugyim se. Tudom, hogy ciki kérdés, de ez természetes?(mármint a fájdalom) Vagy csak nekem van így?
2010. márc. 27. 18:53
 1/9 anonim válasza:

nem igazán...

ha még nem telt meg akkor egy kicsit fájhat mikor kihúzod, de elég annyi ha a minivel kezdessz

2010. márc. 27. 18:57
 2/9 anonim válasza:
56%

Szerintem azééért érezted kellemetlenül,mert nem nyomtad fe lteljesen...én betétet használlok,de volt amikor furodtem és tampon volt nálam...elore nagyon rossz érzés volt ugy hogy vissza kellett mennem a wcbe megigazíítani..ksobb meg elhelyezkedett vagyis elhelyezte magat :D

amugy ha szuz vagy még akkor O.B mini-t hazsnálj,..vagy valami ilyesmi a neve...a rozsaszín..ha meg nemvagy az akkor nemértem mi a gond..:D

2010. márc. 27. 18:58
 3/9 anonim válasza:
100%

az természetes h ha felhelyezed feáj a felhelyezés de az már nem jó ha egyfolytában fáj,amikor már bennt van nem kéne érezned,szóval szerintem nem tetted jól fel...sőt biztos

amikor elkezdtem tampont használni nálam is ugyanez vot,aztán pár használat után már bátrabb voltam meg jobban is hozzászoktam ehhez az egészhez és mélyebbre mertem felnyomni és akkor jöttem rá h úgy kellet volna végig és úgy már egyáltalán nem éreztem h bennt van

és én jobban szeretem sokkal a tampont mint a betétet, mert kevesebb vele az esély h átázhass

de éjszakára azért ajánlom a betétet mert a tampon miatt a menstruációs vér nem tud teljesen kiürülni,ezért ha már napközbe tampont használsz akkor éjszakára ajánlatosabb a betét,úgy egészségesebb....és ha esetleg átáznál nincs ki előtt szégyelld,csak ott meg egy a baj h olyan lehet az ágynemű...de ilyenkor használj éjaszakait,az általában kibírja,attól függ h épp mennyi van

:)

2010. márc. 27. 18:59
 4/9 anonim válasza:
100%
ha nagyon megvan akkor természetesen minivel kezd akkor könnyebben felcsúszik és utánna már megszokod először szentem mindenkinek fáj és az is baj ha nagyon feltolod és az is ha nagyon elöl van...
2010. márc. 27. 19:02
 5/9 anonim válasza:
70%

Szia!

Ha tampont használtál és fájt akkor valőszínűleg rosszul helyezted fel(nem nyomtad fel teljesen)ugyanis ha jól van betéve a tampon akkor nem lehet érzeni...Úgyhogy legközelebb nyomd fel jobban addig hogy az ujjad kétharmada beférjen még a hüvelybe a tampon után.A betétet pedig jól rakd be úgyhogy ne tudjon elmozdulni vagy használj 4 szárnyú szárnyas betétete a biztonságosabb tapadásért/vagy nagyobb nedvszívóképességűt.Remélem tudtam segíteni:D

2010. márc. 27. 19:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy nem tudom jobban bejjebb nyomni,mert fáj. De nem kicsit, nagyon.
2010. márc. 27. 19:21
 7/9 anonim ***** válasza:
a fájdalom nem normális, ebben az esetben ne használd a tampont, marad a betét.
2010. márc. 27. 19:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem jól teszed fel.Silk Touch borításút vegyél,és kicsit egyik oldalra kell billenteni.Szerintem az a baj,hogy a méhszájadat bántja.Amikor teszed fel,kicsit mozogj,igazítsd el.Nehogy tövig nyomd,persze hogy fáj,hisz hozzáér a méhszájhoz.Ha mutatóujjal teszed fel,akkor sem kell az egész ujjadnak eltűnni.Használj hozzá tisztasági betétet.Ne add fel,sikerülni fog,csak gyakorolni kell.Ha nagyon száraz vagy,ki is dörzsölheti a hüvelyfalat,azért jó a Silk Toush borítású. Max. 2 óránként cserélni kell,vagy átázol.

23/L

2010. márc. 27. 19:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeket,remélem legközelebb sikerül.
2010. márc. 27. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!