Úgye nem lehet bajom attól ha bevettem 500 mg káliumot?
Tegnap egyszer jól ki hánytamam magam, ma pedig kétszer ment a hasam, ezért vettem be belőle egy felet.
Nem egeszen ertem. Bevettel 500mg kaliumot, es ezert hanytattad magad, vagy azert vettel be kaliumot, mert hanytal es ment a hasad?
Semmi bajod sem lesz, 500 mg nem mennyiseg szajon at. De a kaliumot nem veletlenul tettek venykotelesse... nem jatek, szoval ha nincs ra szukseged, ne szedd.
Egyszeri hanyastol, hasmenestol nem lesz hypokalemiad, ami miatt indikalt lenne a potlas. Inkabb NaCl, amit hanyassal veszitesz fokent, szoval sokat kell inni, apro kortyokban, es egy csipet sot is tehetsz a vizbe, de a legpraktikusabb a szensavmentes asvanyviz.
Ha nem mulnak a panaszok, erdemes orvoshoz fordulni. Egyebkent probiotikum, folyadek, konnyu etelek. Lehet valami virusos infekcio. Ha lazad lenne, 400mg iboprophen (pl Advil ultra), a panadolt es hasonlo paracetamol tartalmu keszitmenyeket keruld, elegge majtoxikus. Ha nem lesz jobb holnapra, orvos.
egy apolo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!