Kő kemény drogfüggőknek mik az esélyeik Magyarországon?
Figyelt kérdés
Le tudnak szokni olyan emberek a drogokról akiknek már súlyos függőségük van
Szoktam nézni a tv be a Sokkoló függőségek című műsort és ott láttam hogy külföldön Amerikába vannak ilyen otthonok ahol segítenek nekik leszokni és így jó eséllyel kigyógyulnak
Itt Magyarországon mik az esélyeik az ilyen súlyos betegeknek?
2016. jan. 5. 12:44
1/6 anonim válasza:
Mindegy, hogy hol él vagy milyen segítséget kap az illető, ha ő maga nem akar leszokni, akkor gyakorlatilag nincs esélye. Én nem vagyok drogos, nekem alkoholproblémáim vannak, mondjuk sokak szerint szinte ugyanaz a kettő. Voltam terápián, nem segített, de saját erőből az elmúlt 1 évből 9 hónapot józanul "töltöttem el". Most sem iszom. Hozzájárul ehhez, hogy van egy jó kis hasnyálmirigy-gyulladásom, amire nem igazán jó, ha iszok. Hiányzik is a pia, de muszáj megállnom, mert az életemmel játszom. Akarat kérdése. Ha a beteg nem akarja, a Jóisten se fogja tudni meggyógyítani.
2/6 A kérdező kommentje:
És mi van akkor ha le akar szokni vagyis tisztában van vele h le kell szokni mert meghal de mindig olyan társaságba van akik csinálják és nem tudja megálni
2016. jan. 5. 17:24
3/6 anonim válasza:
Ha tényleg le akar az illető szokni, akkor ne menjen olyan társaságba, ahol drogoznak! Én se megyek olyan emberek közé, akik piálnak. Kivétel az ünnepek, akkor ezt nehéz volt elkerülni, de én meg bírtam állni, hogy ne igyak. 16 éve nem volt olyan szilveszterem, hogy ne rúgtam volna be, most alkoholmentes pezsgővel koccintottam, míg a többiek "rendes" pezsgővel. Volt, aki kínált, de én visszautasítottam. Viszont velem is többször volt olyan, hogy nem tudtam ellenállni és visszaestem. Bennem sem volt akaraterő. Hidd el, az a lényeg, hogy az illető le akarjon szokni! Csak rajta múlik! Az kevés, ha csak tisztában van azzal, hogy ha folytatja, meghal! Én sokszor voltam vele tisztában, mégis folytattam. 30 éves voltam, mikor egy orvos azt mondta, ha tovább iszok, meg fogok halni. 2 napig nem ittam, utána folytattam tovább. Most 35 vagyok, átestem két hasnyálmirigy-gyulladáson (a pia miatt természetesen), és egy másik orvos azt mondta, hogy ha megint elkezdek inni és kiújul a gyulladás, azt már lehet, hogy nem fogom túlélni. Rajtam múlik, mit csinálok ezután...
4/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ!
Igazából azért tettem fel ezt a kérdést mert van egy gyerekkori haverom és ő sajnos nagyon függő többször volt már életveszélyben legutóbb újra élesztették már a drogok miatt súlyos májbeteg és pszichésen is problémái vannak
nagyon aggódom érte mert nagyon nagyon fiatal még csak 26 éves és nagyon jó gyerek kár lenne érte ha...
Én azért reménykedem hogy sikerül neki ezen túl lennie .
2016. jan. 6. 10:48
5/6 anonim válasza:
Együttérzek veled! Nekem ajánlottak egy terápiát, ahol főleg drogfüggőkkel foglalkoznak, de alkohol-és játékfüggőkkel is. Nem tudom, a haverod milyen kapcsolatban áll a vallással, de ez egy egyházi jellegű terápia, bár a felvételhez nem kötelező vallásosnak lenni. Magyarországon nincs ilyen terápia, csak külföldön (a legközelebb Ausztriában és Horvátországban). Elég nehéz bekerülni, de nem lehetetlen. Akik végigcsinálják, nagyrészben tiszták is maradnak. Keress rá a neten, CENACOLO-nak hívják. Próbáld meg a haverodat rábeszélni! A legfontosabb, hogy ő is akarja.
6/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm sokat segítettél
2016. jan. 8. 09:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!