Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Erről a koleszterinszintről...

Erről a koleszterinszintről mik a vélemények?

Figyelt kérdés

27 éves férfi vagyok, 186 cm magas, 83 kg, barna a hajam és a szemem. :D

A mai vérvétel eredménye:

Koleszterin, össz: 6,6 mmol/L

Koleszterin, HDL: 1,3 mmol/L

Koleszterin LDL (számított): 4,7 mmol/L

Triglicerid: 1,4 mmol/L

Mik a tapasztalatok, mennyire vagyok veszélyben ilyen adatokkal?

2010. márc. 25. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:

a jó koleszterined az alsó, a rossz koleszterined a felső határt súrolja...

nyilván nem találom fel a spanyolviaszt, ha azt mondom, hogy mozogj többet, egyél kevésbé zsíros ételeket, kerüld a koleszterinbevitelt (vaj pl., előre gyártott ételek, bőolajban sütött ételek).

a trigliceridszinted sztem nem extrém. ez olyan zsírfajta, amely a túlzott cukorbevitelből adódik egyébként.

2010. márc. 25. 16:42
 2/6 anonim ***** válasza:

és a szemszíned tökmindegy :)

a vércukrod mennyi?

egyébként a koleszterinadatokat azért az is befolyásolja, mit ettél a vizsgálatot megelőző napokban.

2010. márc. 25. 16:43
 3/6 anonim ***** válasza:
mert hogy a magasságodhoz és a nemedhez képest azért túlsúlyosnak egyáltalán nem mondanálak, max. 3-5 kilótól lenne esetleg megszabadulni, ha nem a stramm típusba, hanem a nyüzügébe tartozol.
2010. márc. 25. 16:44
 4/6 A kérdező kommentje:

A haj és szemszínt hülyeségből írtam, tudom hogy lényegtelen. :)

A cukor: 5,5 mmol/L

Az előző napokban biztos ettem olyat ami miatt lehet magas, például tegnap délután fél tábla Milka csokit. :D

De 19 óra után már nem ettem a vérvételig.

És az a 3-5 kg tényleg lemehetne, mert a hasam mintha nőtt volna az utóbbi egy évhez képest. :(

2010. márc. 25. 17:01
 5/6 anonim ***** válasza:
hát, a cukrod is eléggé a határérték tetején van. persze, egy vizsgálatból nem lehet végső következtetéseket levonni. egyesek szerint 5,5-ig, mások szerint 5,9-ig normális az éhomi vércukor. sajnos, pont a pocakra hízás veszélyes a cukorbetegség kialakulásában.
2010. márc. 25. 17:05
 6/6 anonim ***** válasza:

egyébként: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__6830..

hátha találsz érdekes infót

2010. márc. 25. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!