Az orális szex növeli a torokrák kockázatát?
Egy-két cikken olvastam ilyet.
Hogy ezáltal nagyobb eséllyel alakul ki.
Ez komoly? Van ennek alapja?
Nincs.
-A pénisz önmagában nem mérgező vagy sugárzó.
-A gumióvszert viszont nem tudom hogy mennyire az ha szopogatod, elvileg nem az.
-A sperma vitaminokat ásványi anyagokat fehérjéket tartalmaz, meg férfi hormonokat. Arról hogy ez utóbbi milyen hatással van a nőkre még vitatkoznak. De azt kétlem hogy pont a torokban okozna rákot.
Ez nem a nőket veszélyezteti, hanem a férfiakat. :) Olvass csak utána Michael Douglas történetének, ott vissza tudták vezetni rendesen arra, hogy az orális szex niatt lett gégerákja. Ha a nőben lappang (vagy rendesen jelen van) a HPV vírus, azt a pasi könnyen megkaphatja szájon át.
Itt a cikk amúgy: "
NAGYVILÁG
Orális szex okozta Michael Douglas rákját
[ORIGO]2013.06.03. 09:1712
Az amerikai színész a Guardiannek adott interjúban beszélt a betegségéről, amelyet kései stádiumában fedeztek fel, de kigyógyult belőle.
Michael Douglas 2010 őszén jelentette be a David Letterman-show-ban, hogy előrehaladott gégerákot diagnosztizáltak nála. A színész leírása ellenére több orvos szerint garatrákja volt, amelynek két oka lehet, az egyik a humán papillomavírus (HPV), a másik az alkohol és a dohányzás.
Douglas korábban a túlzott alkoholfogyasztásra és dohányzásra fogta a daganat kialakulását, a Guardiannek adott interjúban azonban egyértelművé tette, hogy azt a HPV okozta, amelyet orális szex útján kapott el. A színész 2011 januárjában jelentette be, hogy a rák eltűnt a szervezetéből."
én is olvastam.
érdekes,hogy CSAK a torokrák kockázatát növelei...
folytassam,hogy miért baromság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!