Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az allergia öröklődik?

Az allergia öröklődik?

Figyelt kérdés
Anyám allergiás egy gyógyszerre (ROBITUSSIN) én pedig pont azt vettem ma magamnak. Közölte velem, hogy sz.r választás volt, mert meg fogok fulladni tőle. : )
2010. márc. 24. 22:50
 1/1 anonim ***** válasza:
Öröklődhet, de nem feltétlenül és nem csak közvetlenül. Nálunk pl. a szűk családi körből (én, szüleim, testóm, nagyszüleim, nagynénéim-nagybátyáim, unokatesóim) egyedül én vagyok allergiás a rovarcsípésre, távolabbi családról nem tudok ilyeneket. Az allergia nem csak veleszületett dolog lehet, hanem ki is alakulhat, hogy kialakul-e, az viszont függ a hajlamtól, hogy milyen géneket örököltél, és hogy azok milyen körülmények között aktivizálódnak. Én azt mondom, hogy a gyógyszerallergia is tekinthető kérdőjelnek, ugyanis a gyógyszeripar fejlődik, változik, ugyanolyan nevű gyógyszer készülhet kis módosítással a régihez képest, és elképzelhető, hogy valakinél pont 1-1 ilyen apró módosítás aktivizálja az allergiahajlamot, míg talán a régi összetétel lehet, hogy nem okozott volna problémát. Allergiás lehetsz valami olyanra is, amit eddig gond nélkül használtál, mindössze egy apró változtatástól, vagy környezetváltozás miatt (jellemzően tisztálkodó szerek).
2010. márc. 24. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!