Az allergia öröklődik?
Figyelt kérdés
Anyám allergiás egy gyógyszerre (ROBITUSSIN) én pedig pont azt vettem ma magamnak. Közölte velem, hogy sz.r választás volt, mert meg fogok fulladni tőle. : )2010. márc. 24. 22:50
1/1 anonim válasza:
Öröklődhet, de nem feltétlenül és nem csak közvetlenül. Nálunk pl. a szűk családi körből (én, szüleim, testóm, nagyszüleim, nagynénéim-nagybátyáim, unokatesóim) egyedül én vagyok allergiás a rovarcsípésre, távolabbi családról nem tudok ilyeneket. Az allergia nem csak veleszületett dolog lehet, hanem ki is alakulhat, hogy kialakul-e, az viszont függ a hajlamtól, hogy milyen géneket örököltél, és hogy azok milyen körülmények között aktivizálódnak. Én azt mondom, hogy a gyógyszerallergia is tekinthető kérdőjelnek, ugyanis a gyógyszeripar fejlődik, változik, ugyanolyan nevű gyógyszer készülhet kis módosítással a régihez képest, és elképzelhető, hogy valakinél pont 1-1 ilyen apró módosítás aktivizálja az allergiahajlamot, míg talán a régi összetétel lehet, hogy nem okozott volna problémát. Allergiás lehetsz valami olyanra is, amit eddig gond nélkül használtál, mindössze egy apró változtatástól, vagy környezetváltozás miatt (jellemzően tisztálkodó szerek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!