Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem tudok rájönni, hogy...

Nem tudok rájönni, hogy viszonyulok az érintésekhez, segítség! Távolságtartó vagyok?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy én most egy távolságartó vagy közeledő típus vagyok. Általában vonakodva ölelek hozzám nem álló embereket, de nem valami szívesen. Valami ellenérzés támad fel bennem... mintha tartanék az érintésektől. Akárki megérint mindig azt érzem, hogy közeledni akar hozzám de az én szempontomból nézve eléggé drasztikusan. Olyankor valahogy undorodom az emberektől. Vagy például az van, hogy ha egy fiú/férfi megérint rettenetes zavarban jövök és olyan reakcióm lesz mint egy macskának (Távolodj el tőlem, most azonnal! Jó, ne mind közeledj felém, ne így nyílvánitsd a szimpátiádat! Mikor veszi már le rólam a kezét?), feláll a hátamon a szőr s olyankor rám jön az ellenségeskedés de azért magamba fojtom az érzést és próbálok kedves lenni. Furcsán hangzik de nem is tudom elképzelni azt, hogy én ágyba bújjak valakivel, mintha tartanék tőle. S most következnek a legfurcsább dolgok: a nagyon-nagyon közeli személyekkel szégyen nélkül érintkezem, és minden normális, nem írtózom az érintéseiktől. Sőt volt olyan, hogy én kezdeményeztem az érintéseket. Vagy például utálom, ha kézfogásnál valaki lágyan, ímmel-ámmal nyúj kezet, szeretem ha a másik fél kézfogása határozott és barátságos. Vagy amikor rossz passzbn vagyok egy ölelés után sóvárgok. Ez az egész teljesen összezavar. Biztos velem van a baj. Eltúlzom a dolgokat, méghozzá súlyosan, de nem tudok változtatni ezen az állásponton. Nagyon hálás lennék, ha kapnék segítő válaszokat.

16/l

2015. dec. 30. 00:58
 1/2 A kérdező kommentje:
*vonakodva ölelem meg a hozzám nem közelálló embereket
2015. dec. 30. 01:12
 2/2 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de semmi bajod nincs. Abban igazad van, nagyon eltúlzod a dolgokat, semmi nem történt, ezek teljesen normális dolgok, szerintem. Ne gondolj komoly dolgokba, ne akadj fenn minden lényegtelen apróságon! Olykor mindenki szokott ölelésért sóvárogni, mindenki a határozott kézfogást szereti, és nyilván azért nem szereted ha egy idegen, aki nem áll közel hozzád megérint, mert félsz. Mindenki idegenkedik mindenkitől, ha szar kedve van. Semmi baj nincs se másokkal, se veled, de ne beszélj be magadnak hülyeségeket! Nyugi, semmi gond nincs!:)
2015. dec. 30. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!