Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az lenne a problémám, hogy...

Az lenne a problémám, hogy gyógytornász szeretnék lenni, viszont hereértágulatom van?

Figyelt kérdés
És azt mondta az orvos hogy nem emelhetek. Én konkrétan nem kérdeztem meg magát az orvost hogy lehetek e gyógytornász. Szerintetek lehetek? Úgy halottam hogy sokat emelnek.

#gyógytornász #here #hereértágulat
2015. dec. 27. 20:33
 1/8 Bob the builder ***** válasza:
Nem lehet műteni?
2015. dec. 27. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha a hereértágulatot nem lehet műteni, akkor jobb, ha lemondasz erről a szakmáról. Tényleg sokat kell emelgetni.
2015. dec. 27. 21:17
 3/8 mi a fene ***** válasza:
Kérd ki több orvos tanácsát, de offolom az előzőt. Nem a beteget kell különben emelgetni, hanem a kezelést segítő eszközöket, némelyik van 30 kg. is. ént Egybént kereshetsz más eü. szakmát, férfakra ott nagy szükség van.
2015. dec. 28. 09:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Példát tudnál mondani?
2015. dec. 28. 21:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Nézz utána mennyire veszélyes, mit nem lehet.

Nyilván életedbe fogsz emelgetni, kondizni.

Edzéssel lehet-e csökkenteni a veszélyt.

ha nincs lába egy betegnek, majd a herédre mutatsz?

neked kell felmérni a kockázatot. A nők is 9l üdítőt dobálnak raktárosként, ha nem megy ne "férfias" munkát keress.

pl Mérnök, informatikus, könyvelő

a többi diploma lutri, a gyógytornász meg totál telített.

2015. dec. 28. 22:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én gyógytornász vagyok!

Ez a szakma nehéz fizikai munkának számít, a munkaszerződések, munkabesorolása szerint. Kórházban, heti 36 óra, azaz 7 óra 12 perc volt a hivatalos munkaköröm. 6 óra gyógytorna majd 72 perc adminisztrációs és tudományos munka.

Évek óta maszek, házhoz kijáró vagyok, így nem tudom jelenleg, mi a helyzet az állami óraszámmal. Én éjjel-nappal dolgozom. :-(

Valóban, sokszor kell kimozgatni, Pl. féloldali bénult, magatehetetlen betegeket. Egyes technikáknál manuális ellenállásokat kell alkalmazni, amelyek erős fizikai munkát jelentenek!

Kérd ki szakorvos véleményét, pontosan, milyen fizikai terhelésnek teheted ki magad!!!

Ajánlhatom Dr. Berényi Pált, aki kiváló urológus

36(20)-934-1628 ill. 36(20)-973-9823

2040 Budaörs, Károly király utca 4. I. emelet

(férjemet is műtötte)

2016. jan. 10. 14:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. jan. 11. 22:37
 8/8 A kérdező kommentje:
A férjednek is hereétágulata volt?
2016. jan. 11. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!