Az lenne a problémám, hogy gyógytornász szeretnék lenni, viszont hereértágulatom van?
Nézz utána mennyire veszélyes, mit nem lehet.
Nyilván életedbe fogsz emelgetni, kondizni.
Edzéssel lehet-e csökkenteni a veszélyt.
ha nincs lába egy betegnek, majd a herédre mutatsz?
neked kell felmérni a kockázatot. A nők is 9l üdítőt dobálnak raktárosként, ha nem megy ne "férfias" munkát keress.
pl Mérnök, informatikus, könyvelő
a többi diploma lutri, a gyógytornász meg totál telített.
Kedves kérdező!
Én gyógytornász vagyok!
Ez a szakma nehéz fizikai munkának számít, a munkaszerződések, munkabesorolása szerint. Kórházban, heti 36 óra, azaz 7 óra 12 perc volt a hivatalos munkaköröm. 6 óra gyógytorna majd 72 perc adminisztrációs és tudományos munka.
Évek óta maszek, házhoz kijáró vagyok, így nem tudom jelenleg, mi a helyzet az állami óraszámmal. Én éjjel-nappal dolgozom. :-(
Valóban, sokszor kell kimozgatni, Pl. féloldali bénult, magatehetetlen betegeket. Egyes technikáknál manuális ellenállásokat kell alkalmazni, amelyek erős fizikai munkát jelentenek!
Kérd ki szakorvos véleményét, pontosan, milyen fizikai terhelésnek teheted ki magad!!!
Ajánlhatom Dr. Berényi Pált, aki kiváló urológus
36(20)-934-1628 ill. 36(20)-973-9823
2040 Budaörs, Károly király utca 4. I. emelet
(férjemet is műtötte)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!