Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi ideig nem lehetiskolába...

Mennyi ideig nem lehetiskolába menni mandula műtét ütán? ^^ És mennyi ideig kell a korházba lennem?

Figyelt kérdés
2010. márc. 24. 13:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nagy valószínűséggel az orvosok nyári szünetben fogják kivenni:D
2010. márc. 24. 13:53
 2/11 anonim ***** válasza:
az elözö válaszolónak igaza van. Nekem elöször 3 évesen vették ki az orr-és garatmanduláimat. Majd tizenéves koromra az egyik garatmandula visszanött, így sor került 16 évesen egy második mütétre is. Mondanom sem kell, persze, hogy nyári szünetre tették az idöpontot!:( úgyhogy nem úsztam meg a sulit sajnos:(
2010. márc. 24. 14:09
 3/11 anonim ***** válasza:
ja és csak 2 napig vagy kórházban, egyik mikor befekszel és rákötnek az infúzióra, megmütenek, és miután felébredtél az altatásból rúgdosnak is kifele. Jó ezt nem kell szó szerint venni de ha nincs semmilyen komplikáció akkor még aznap hazamehetsz. De számíts rá, hogy 2 hétig a pépes ételt is alig fogod tudni lenyelni annyira fog fájni!!! Sajnos a sok fagyi csak kisgyerekkorban használ:(
2010. márc. 24. 14:13
 4/11 A kérdező kommentje:
De nekem kb egy hónap múlva szedik ki...:D
2010. márc. 24. 14:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Am 13 éves vok.^^
2010. márc. 24. 14:43
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem tavaj nyáron vették ki a garatmandulám és 5 napig kellett bentmaradnom de engem nem altattak úgyhogy nem kellett infúzió
2010. márc. 24. 18:06
 7/11 anonim válasza:

Annyira ne örülj neki, hogy 1 hónap úlva kiszedik :)

Nekem kedden vették ki, altatásban, úgyhogy én is kaptam infúziót. Szerdán reggel már jöttünk haza. Rémálom az egész, rettenetesen fáj. A beszélés, evés, ivás, rágás, egyáltaln hogy kinyissam a számat, még az is nehezemre esik. Napról-napra egy tyúklépésnyivel jobb (talán),s majd amikor leválik a seb(lepedék), na az lesz elvileg a legrosszabb (7-10. nap)

Lazán vettem az egészet, sosem félek semmi féle beavatkozástól, de belecsöppentem egy könnyhullató fájdalomba. Persze egyéntől függ, kinek-mennyire fáj.

2 hétig nem mehetek sehová (de legalább 10 nap), főleg közösségbe semmiképp (nehogy elkapjak valami fertőzést).

Úgyhogy 2 hétig nincs suli, 1 nap után hazanyomnak a kórházból, és szenvedhetsz otthon :)

Mellesleg szerda regel már croissant etettek velem, s úgy küldtek haza, hogy egyek kenyeret, husit, stb.. amit csak tudok, ugyanis az kaparja a lepedéket. Ha nem eszel semmi szilárd ételt, akkor a lepedék nagyon vastag lesz, és az eyben válik le, ami olykor vérzéssel jár. (és sokkal jobban fáj)

Szóval, nem túl mókás. Sok sikert!

17/L

2010. márc. 26. 22:40
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi az infot.

Egyépként már anyukámnak is szedték ki a manduláját de neki már felnőtt korába.Meg az egyik osztálytársámnak is 7 évesen.

Am a műtét után ömleni fog a számból meg az orromból a vér?

2010. márc. 27. 17:52
 9/11 anonim válasza:

7 évesen még kevésbé fáj.. hisz sokkal kisebb a seb.

Nekem kb. 2 db 50 ft nagyágú nyílt seb van a torkomban, mind2 oldalon, aminek a tetejét ugye elsütötték (ereket)

Ha altatnak, akkor miután visszahoznak a műtőből, 2 óráig nem szabad nyelned, csak kifolyatni a nyáladat. (bár, én 2 órát még aludtam utána :))

Ilyenkor jól jön egy "segítség", aki törölgeti a csorgó nyáladat :) Ez is egyénfüggő, ki mennyire vérzékeny. Nekem nagy szerencsémre alig vérzett, viszont köhögtem kicsit.

Mellesleg hozzáteszem, 2szer hánytam utána (ami szintén segíti a vérdarabok felszínre jutását)

Bocsi, nem tudom szebben leírni :)

2010. márc. 27. 19:14
 10/11 anonim válasza:
Szoval ömleni nem fog, csak maximum folydogálni, ami a szádban összegyűlik véres-nyál ..
2010. márc. 27. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!