Mennyi ideig nem lehetiskolába menni mandula műtét ütán? ^^ És mennyi ideig kell a korházba lennem?
Annyira ne örülj neki, hogy 1 hónap úlva kiszedik :)
Nekem kedden vették ki, altatásban, úgyhogy én is kaptam infúziót. Szerdán reggel már jöttünk haza. Rémálom az egész, rettenetesen fáj. A beszélés, evés, ivás, rágás, egyáltaln hogy kinyissam a számat, még az is nehezemre esik. Napról-napra egy tyúklépésnyivel jobb (talán),s majd amikor leválik a seb(lepedék), na az lesz elvileg a legrosszabb (7-10. nap)
Lazán vettem az egészet, sosem félek semmi féle beavatkozástól, de belecsöppentem egy könnyhullató fájdalomba. Persze egyéntől függ, kinek-mennyire fáj.
2 hétig nem mehetek sehová (de legalább 10 nap), főleg közösségbe semmiképp (nehogy elkapjak valami fertőzést).
Úgyhogy 2 hétig nincs suli, 1 nap után hazanyomnak a kórházból, és szenvedhetsz otthon :)
Mellesleg szerda regel már croissant etettek velem, s úgy küldtek haza, hogy egyek kenyeret, husit, stb.. amit csak tudok, ugyanis az kaparja a lepedéket. Ha nem eszel semmi szilárd ételt, akkor a lepedék nagyon vastag lesz, és az eyben válik le, ami olykor vérzéssel jár. (és sokkal jobban fáj)
Szóval, nem túl mókás. Sok sikert!
17/L
Köszi az infot.
Egyépként már anyukámnak is szedték ki a manduláját de neki már felnőtt korába.Meg az egyik osztálytársámnak is 7 évesen.
Am a műtét után ömleni fog a számból meg az orromból a vér?
7 évesen még kevésbé fáj.. hisz sokkal kisebb a seb.
Nekem kb. 2 db 50 ft nagyágú nyílt seb van a torkomban, mind2 oldalon, aminek a tetejét ugye elsütötték (ereket)
Ha altatnak, akkor miután visszahoznak a műtőből, 2 óráig nem szabad nyelned, csak kifolyatni a nyáladat. (bár, én 2 órát még aludtam utána :))
Ilyenkor jól jön egy "segítség", aki törölgeti a csorgó nyáladat :) Ez is egyénfüggő, ki mennyire vérzékeny. Nekem nagy szerencsémre alig vérzett, viszont köhögtem kicsit.
Mellesleg hozzáteszem, 2szer hánytam utána (ami szintén segíti a vérdarabok felszínre jutását)
Bocsi, nem tudom szebben leírni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!