Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Anyajegy eltávolítás?

Anyajegy eltávolítás?

Figyelt kérdés
van egy kitüremkedő anyajegy a bőrömön, amit szeretnék eltávolíttatni. Ha ezt bőrgyógyásszal csináltattam, az hogy végzi el? Lidocain sprayvel vagy tűvel érzéstelenít? Vagy esetleg magamnak nem tudnám eltávolítani, mivel hallottam olyasmiről, hogy el lehetne kötni és magától le esik, bár kicsit vadnak tartom az ötletet. Aki végeztetett már ilyet megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatát. Előre is köszönöm!

2015. dec. 13. 12:44
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

injekciós tűvel lidokaint fecskendez a bőr alá aztán egy rozsdás koszos ollóval lecsípi a pűpot, majd fertőtlenít aztán ősszeölt. Aztán vissza varratszedni itt nincs érzéstelenítés.

Jobban jársz, ha magad csinálod. Akkumulátorsav minden szerves anyagot elroncsol. De ezt a technikát nem mondom el mindenkinek!

2015. dec. 13. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az 1. válaszoló baromságokat ír, gondolom nincs olyan hülye ember aki komolyan veszi ezeket. Ahogyan az "elkötést" sem.....

Természetesen el kell menni bőtgyógyászhoz vagy sebészhez, és ő leszedi neked. Az elődomborodó anyajegyek nem szoktak veszélyesek lenni, azokat nem kell külön bőrgyógyásszal megnézetni, mert egy ezzel foglalkozó sebész is meg tudja állapítani hogy biztonságosan eltávolítható. De általában a bőrgyógyászok is végeznek ilyen sebészeti operációkat, te döntöd el kihez mész.

Én már többször voltam egy sebész ismerősemnél (4 db-ot szedettem le összesen). Beleszúr egy érzéstelenítő injekciót, majd szikével kivágja. Ezután pedig összevarrja, letapasztja és 1-2 napig nem érheti víz. Ha az orvos úgy ítéli meg, akkor javasolja hogy elküldik pathológiai vizsgálatra a kivágott részt. Ez 5.000 forintba kerül db-onként, a kimetszéses müdszer pedig szinte mindenhol 15.000 anyajegyenként.

2015. dec. 13. 18:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Amúgy az operáció után pár órával kezdett el nekem jobban fájni, elég kellemetlen volt de kibírható. Ír fel fájdalomcsillapítót, azt bevehettem volna de nem éreztem túl nagy szükségét. Pár nap múlva inkább a viszketés volt kellemetlen, mert ahogy gyógyul a seb viszket, és nem szabad megvakarni.
2015. dec. 13. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:
64%

Vékony erős gumival el lehet kötni a tövében a kinövést, az elszorítja a vérellátást, aztán az a rész elhal elszárad aztán magától leesik. Aranyeres műtétnél is csinálnak ilyesmit!

Az egyes válaszoló viszont nem írt baromságokat! Ugyan is neki így távolítottak el egy fökényt a lábáról. Majd az orvos lápísszal kezelte a fertőzött sebet. Akkor megfogadta, hogy többet bőrgyógyászhoz az életben soha! A lápisz ugyan azt csinálja mint az akumulátorsav. Elégeti a vele érintkező szöveteket.

2015. dec. 13. 18:53
 5/5 anonim válasza:

Nekem már többször is szedett le anyajegyet a bőrgyógyász a lábfejemről kettőt és a fejemről egyet. Tűvel érzéstelenített, az egy kicsit kellemetlen volt , de nem olyan vészes. Utána kivágta (nem éreztem belőle semmit), és összevarrta ( az egy kicsit furcsa érzés volt, de nem fájt!).

Most ezen a héten is megyek, a hasamról fognak leszedni , amiatt egy kicsit aggódom, hogy milyen lesz.

13l

2015. dec. 16. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!