A cukorbetegség minden tünetének igaznak kell lennie rám, hogy tényleg cukorbeteglegyek, vagy csak ha már jó pár igaz rám akkor is fennáll a veszély?
Sajnos nem jelentkezik minden tünet. SŐT! A cukorbetegség azért nagyon veszélyes még napjainkban is, mert nem feltétlen okoz egyértelmű tüneteket.
Ha gyankodsz valami miatt, akkor menj el a háziorvosodhoz és kérj vizsgálatot.
Hajlam esetén vegyél egy cukorszint-mérőt (olyan 5-8.000,- Ft)és ha furcsán érzed magad, akkor mérj egyet. Én is ezt csinálom. A dokinál nem tudtuk megmérni, mert nem vérzik az ujjam a stressztől. :) A doki szerint csak akkor kell visszamennem, ha többször a normálistól eltérő eredményt kapok.
én enyhén túlsúlyos vagyok ráadásul dohányzom:S emellett az utóbbi időben folyton fáj a fejem,fáradt vagyok,hiába alszom ki magam és képtelen vagyok koncentrálni.Szinte állandóan éhes vagyok és folyton kivan száradva a szám bármennyit is iszok, és emellett percenként tudnék járni wc-re is.
terhes biztos nem vagyok,mert novemberben voltam utoljára együtt férfivel,de védekeztünk és azóta normálisan,időben és normális mennyiségben is megjött.
20:21-es jól írja
éhgyomri cukor, terheléses cukor, HbA1c, fruktózamin és
vizelet cukor
a tünetek tökéletesen rád illenek, fogyni kellene, az javít a vércukor értékeden, 25ős BMI alá kellene menni és sportolni
(
BMI (body mass index=testtömegindex) = testsúlyod / testmagasságod méterben kifejezve négyzetre emelve
pl. 56 kg és 158 cm
BMI=56/(1,58*1,58)=56/2,49=22,48
)
szia!
reggel lesétálsz a patikába és csinálsz egy cukormérést. aztán jól bekajálsz, mondjuk 1 zsemle, 2 deci tej és egy cukros kávé :) megint lesétálsz a gyógyszertárba úgy, hogy a reggeli kezdetétől pont másfél óra teljen el és ismét mérsz! ha 7,2 alatt van akkor oké :)
nekem terhes cukrom volt, egy kötelező vizsgálatból derült ki, semmi tünet. (65 kilóval mentem szülni, gondolhatod...) szülés után 3 hónappal az ellenőrzésen 9,6 volt a cukrom :( szintén semmi tünet, 53 kiló vagyok, sokat eszem a szoptatás miatt de ez normális.
(4 hós a babám)
szerintem mérd meg az a tuti!
szorítok, hogy minden oké legyen
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)Ha van még valakinek tapasztalata,vagy tud más betegséget is ezekkel a tünetekkel akkor legyen szíves megírni! :)
Am. a cukorbetegséggel összefügghet az,hogy már 3. hete hőemelkedésem van és írt már fel egyszer az orvosom antibiotikumot 2 hete,végig is szedtem és még mindig 37.5- nél lejjebb nem megy a lázmérő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!