Üdv! A zselatin megköti a vizet a szervezetben? Okozhat dagadást? Például lábakon?
A lábak duzzanatát a nyirokrendszer rendellenessége okozza.
A csirkelábból, disznólábból, disznóbőrkéből főzött kocsonyában lévő zselatin nem tesz kárt a szervezetben. A mesterségesen előállított zselatint nem venném a számba soha. A nátriumkloridra, mint konyhasóra is nagy szüksége van a szervezetnek. De a káliumklorid amivel a legtöbb konyhasónak mondott fel van doppingolva, nos azt mondják az okosok, hogy rá is szükség van a szervezetben. Csak erről nekem az a véleményem, hogy a káliumot már amúgy is túladagoljuk a zöldségekkel, pl krumplit nem is lehet már termelni műtrágya nélkül. Ha a nátriumkloridot megvonod a szervezetedtől az súlyosabb katasztrófát is okozhat! Nem a sótól kell óvakodni, csak a műtrágyázott sókat kell kerülni!
Az előzőhöz hasonlóan a külsőleges zselatinpakolás ötletét nem tartom túl jónak, inkább egyél csontlevest, kocsonyát, stb. Valamint több könnyed testmozgás javasolt - gondolom az orvosok pont az ellenkezőjét mondják, merthogy """elkopott""" az ízület, röhej. (Ha sokat fekvőtámaszozol, a karizom is elkopik, gondolom...)
A víz pangása szintén a kevés mozgáshoz, rossz vér- és nyirokkeringéshez köthető. Az "elefántlábakat" tipikusan a vérhígítók szokták okozni, só meg pont hogy "sűríti" a vért, bár az ilyen hatása elhanyagolható egy orvossághoz képest.
Üdv, kedves válaszolók !
Köszönöm a gyors, értékes és részletes válaszokat! Gondoltam már rá , hogy orvoshoz kellene fordulnom és fordultam is , de azt mondta, hogy ez nőknél normális, meg hogy neki is szokott dagadni. Na de az én lábaim már abnormális mértékben . Igaz, ez még csak a háziorvosom véleménye, más orvosnál még nem voltam. Milyen szakorvoshoz kellene ezzel fordulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!