Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez valamiféle szőrtüsző...

Ez valamiféle szőrtüsző gyulladás lenne?

Figyelt kérdés

[link]

Mind2 kezem hátulján ilyen a bőr, sehol máshol a testemen. A szőr tövében piros a bőr, némelyik szőrszál meg be van nőve, és meg van száradva ,szóval amikor végighúzom a kezem rajta akkor kicsit olyan mintha dörzspapír lenne .

Már pár éve ilyen, és azon kívül hogy csúnya, nem fáj, viszket stb.

Egyszért szeretném tudni hogy mi ez, mitől van és hogy hogyan tudnám kezelni, eltüntetni.

2015. dec. 6. 20:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Keratosis pilarisnak tűnik. A szervezet túl sok keratint termel, az pedig elzárja a szőrtüszők kivezetőnyílását, így libabőrhöz vagy apró pattanásokhoz hasonló bőrhibák keletkeznek. Elvileg száraz bőrnél valószínűbb és hidratálókrémek használata segíthet.

Exemnek is az volt csak neki máshol, teljesen ártalmatlan bőrhiba.

2015. dec. 6. 20:46
 2/2 A kérdező kommentje:

Ahogy most így gyorsan rákerestem, a képek alapján könnyen lehet hogy ilyenem van. Régebben már próbáltam hidratálló krémekkel kenni, de hiábavaló volt, szóval abba hagytam.

Majd most, ez alapján keresek vmi gyógymódot rá.

Kösz a válaszod.

2015. dec. 6. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!