Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csontkovácshoz menjek, ne menjek?

Csontkovácshoz menjek, ne menjek?

Figyelt kérdés
Derék - és hátfájással küzdök, nem vészes, de zavaró. Van egy másfél éves kisfiam, ő se könnyű, gondolom ezért is fáj a hátam. Cukorbeteg vagyok. A férjem csontkovácshoz akar küldeni, nem tudom, jót tesz-e, kicsit félek. Tapasztalatokat kérek, mit csinál, hatásos-e... stb.

2015. dec. 6. 20:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát, figyelj, ezt a kérdést kár volt feltenned. Mert a népesség fele azt hiszi, hogy a csontkovácsok tönkreteszik az embert, a másik fele meg tudja, hogy jót tesznek. Ez a két ellenpólusú hit kilóra pont kiegyenlíti egymást. :)

Akihez én jártam, arról persze senki sem állította, hogy tönkretett volna valakit (már a 80-asokban is rendelt, iszonyú tömeg állt nála - aztán ma már a tanítványa dolgozik). Én meg a traumatológiai intézetből elbocsátva azzal a kedves szöveggel, hogy amíg még vannak panaszmentes időszakok, addig ne menjek kés alá, elmentem végső elkeseredésben a csontkovácshoz, és 5 perc alatt helyrerakott. :D

De mondjuk annyit tudni kell, hogy a csontkovács nem hozza helyre azt, ami a kiakadás oka, tehát kinyúlt szalagok, stb. Én 15 évig évente egyszer kénytelen voltam elmenni, eleinte 3 hét fekvés után, a vége felé meg csak árnyalatnyi kellemetlenséget érezve. Ezen utolsónak is kb 10 éve már.

És mondjuk a rendesebbje megmondja, ha nem tud javítani a dolgon. De hát csontkovács is van jó is meg nem jó is, mint agysebész, sajtkészítő vagy lelkész.

2015. dec. 6. 20:39
 2/3 A kérdező kommentje:
:) Koszi! Hat az en nagymamam az tmondta, ne menjek, mert eltori a gerincem. Mondtam neki, imadkozzunk, hogy tuleljem... :)
2015. dec. 6. 21:29
 3/3 anonim válasza:
Üdvözöllek , hát és derékgályással érdemes elmenni kezelésekre de viszont nagyon meg kel gondolni, hogy milyen kezelést veszek igénybe. Csontkovácsolásról elég megosztottak a vélemények. Ha csontkovácsot választoll mindenféleképen olyat válasz aki orvos Dr. Egye több ortopédus vagy reumatológus foglalkozik már ezzel. De ők inkább a manuálterápiát művelik. A manuálterápia orvosi alapokra van helyezve . Figyelembe veszik a már meglévő leleteidet. Rtg ,ct stb ha rendelkezel vele .És ehhez mérten a betegségedhez,korodhoz, viszonyítva fognak neked felállítani neked megfelelő kezelést. Ha csontkovácsot választól nagyon körültekintő legyél .A szakképzett manuálterapeuták hatékonyabbak. Érdemes elmenni jó hírű orvosi központba.
2016. jan. 24. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!