Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha egy nagyon részeg embert...

Ha egy nagyon részeg embert szíven szúrnak mínusz 10 fokban egy elhagyatott helyen mik a túlélési esélyei gyors orvosi segítség nélkül?

Figyelt kérdés

2015. nov. 27. 16:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Ismételten baromság, és általánosítás. Lehet, hogy neked magas, de egy szíven szúrást igenis túl lehet élni, az más kérdés, hogy extrémen nagy a halálozása."

Nem azt mondtam hogy nem lehet túlélni. Csak én az "extrém nagyot" úgy fejeztem ki, hogy 100-ból 99. Ami persze lehet 1000-ből 999 is. Érzékeltetni akartam, hogy a túlnyomó többség belehalna.

2015. nov. 28. 20:51
 12/16 anonim ***** válasza:

"Kérek róla tudományos, lehetőleg PubMeden elérhető cikket, vagy absztraktot."

Kérek róla tudományos, lehetőleg PubMeden elérhető cikket, vagy absztraktot, hogy 100 emberből nem halna meg legalább 99, hogyha szíven szúrnák. Amúgy meg bizonyítani nem tudom máshogy, csakis ép ésszel. 100 emberből 99 elég reálisnak tűnik. Ennyi.

2015. nov. 28. 20:53
 13/16 anonim ***** válasza:

"Ez naponta megtörténik, de ne zavarjon, az átlag keménydrogosok bőven halálos dózis felett mozognak."

Csakhogy én nem drog általi mérgezésre gondoltam. hanem higany, arzén, cián, vagy dioxin.

Bocs, a mert csak oviban még elment érvnek. :-D

Hát, én már ott sem fogadtam el. Viszont mivel magyarázatot nem tudtam (és valószínű te sem tudod megmagyarázni, hogy pl. a radioaktív halálos dózis 100-szorosát hogyan lehet túlélni), ezért mondtam, hogy mert.

"Ha elvágja a főereket, akkor nem szúrták szíven. Pont. Továbbá milyen főereket is? Beszéled a nagy semmit a levegőbe nulla anatómiai ismerettel. Megjegyzem egy aortasérüléssel nagyobb esélye van a túlélésre, mint egy szívszúrásal."

[link]

Itt egy szív képe. Ha alulról szúrják, akkor igenis át tud úgy hatolni a szíven, hogy közben az ereket is kettévágja.

2015. nov. 28. 21:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Kettőnk között egy különbség van, én egy szóval nem állítottam, hogy a szíven szúrás az esetek többségében nem halálos, te viszont kijelentetted, hogy a szíven szúrás biztos halál. Aztán miután közöltem, hogy ez baromság kezdtél légből kapott százalékokkal dobálózni, ha százalékozol hozz cikket! Megjegyzem rohadtul nem mindegy mivel szúrnak szíven, konyhakéssel, kötőtűvel, szérum egyes tűvel stb.

"Csakhogy én nem drog általi mérgezésre gondoltam. hanem higany, arzén, cián, vagy dioxin."

Aha, utólag könnyű magyarázni a bizonyítványt...

"Hát, én már ott sem fogadtam el."

De azért bőszen használod.

"Viszont mivel magyarázatot nem tudtam (és valószínű te sem tudod megmagyarázni, hogy pl. a radioaktív halálos dózis 100-szorosát hogyan lehet túlélni), ezért mondtam, hogy mert."

Cikket kérek a történetről. Sok mindentől lehet, elsősorban attól, hogy nem kapta meg a dózist. Rajta volt egy doziméter? Amit én meséltem azt az ügyben kompetens igazságügyi orvostól első kézből hallottam.

Jó, tegyük fel meg lehet szúrni alulról, az ereket. ha extrémen meredeken szúrsz egy katanával kb. De továbbra is kb. csak a bizonyítványt magyarázod. Nagyobb esélye van annak, hogy valaki túlél egy szíven szúrást, mint hogy így sérül.

2015. nov. 28. 21:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a hozzáértő munkatársaidat, hogy szerintük 100 emberből hány halna meg, ha egy közepes méretű vadászkéssel szíven szúrnák mind a 100-at.

Természetesen a mentőket csak a szúrás után értesítik, és számold bele a kiérkezési időt, ami legyen 3 perc (talán ez még kevés is).

2015. nov. 28. 22:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Szó sem volt eddig közepes méretű vadászkésről, de a szúrás helyétől függően lehetnek túlélők, és nem feltétlenül lenne minden szúrás halálos. Részemről a vita itt lezárva, a szíven szúrás nem feltétlenül jelent halált.
2015. nov. 29. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!