Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Inzulinrezisztencia/ csökkent...

Inzulinrezisztencia/ csökkent glükóztolerancia. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Kb. fél éve voltam először 2 pontos cukorterheléses vizsgálaton, az eredményeim a következők lettek:

Vércukor 0 perc: 5,3, 120 perc: 5,9.

Inzulin 0 perc: 3,1; 120 perces: 38,8

Mivel az eredmények inzulinrezisztenciára utaltak, elkezdtem a 160 grammos diétát (néhány kg súlyfeleslegem volt csak). Fogytam 6 kg-t 3 hónap altt, most tartom a súlyom.

A napi szénhidrátbevitelt két hónap után 130 g-ra csökkentettem, mert sokallottam a 160 grammot.

Most voltam újra cukorterhelésen. Az eredmény kiborított. Az éhgyomri vércukorszint 5 mmol/l lett, a 60 perces 9,9, de a 120 perces 8,3 (!!!).

(Az inzulin eredményem még nincs meg.)

Kétségbe vagyok esve, hogy miért lett ilyen rossz a 120 perces vércukorszint a diéta ellenére. Utánaolvastam és sok helyen ízt írják, hogy terhelés előtt 3 napig minimum napi 150 g szénhidrátbevitel szükséges.

Szerintetek befolyásolhatta az eredményt, hogy én csak napi 130 grammnyi szénhidrátot fogyasztottam előtte hónapokig?



#inzulinrezisztencia #glükóz tolerancia #vércukor terhelés eredmény
2015. nov. 18. 14:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy gépnél elő lehet írni, hogy mennyi olajat fogyasszon, de az emberi szervezetnél nem! A szervezetben ugyan is ezek az értékek folyton változók.
2015. nov. 18. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Rendben, ezzel egyetértek. Csak azt nem tudom felfogni, hogy a kiegyensúlyozottabb táplálkozás (napi hat alkalommal 2-3 óránként, szénhidrátszámolással) és a megfelelő minőségű szénhidrátbevitel (a fehér liszt, cukor elhagyásával) hogyan vezethetett mégis ilyen fokú romláshoz.
2015. nov. 19. 11:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy: A túlzott kimérés, grammozás felborította az emésztés egyensúlyát.

A táplálék az csak is szerves eredetű! Ha ezt megrágod rendesen, hogy minél pépszerűbb legyen- ugyan is a nyál, és a benne oldódó oxigén is kell az emésztéshez. Ha nincs megfelelő mennyiségű oxigén az ételbe, akkor az nem emésztődik, hanem rothad. A rothadáskor keletkezett anyagok nem tesznek jót a szervezetnek.

A hejes táplálkozás a rágással kezdődik, nem pedig a méréssel!

2015. nov. 19. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!