Inzulinrezisztencia/ csökkent glükóztolerancia. Mi a véleményetek?
Kb. fél éve voltam először 2 pontos cukorterheléses vizsgálaton, az eredményeim a következők lettek:
Vércukor 0 perc: 5,3, 120 perc: 5,9.
Inzulin 0 perc: 3,1; 120 perces: 38,8
Mivel az eredmények inzulinrezisztenciára utaltak, elkezdtem a 160 grammos diétát (néhány kg súlyfeleslegem volt csak). Fogytam 6 kg-t 3 hónap altt, most tartom a súlyom.
A napi szénhidrátbevitelt két hónap után 130 g-ra csökkentettem, mert sokallottam a 160 grammot.
Most voltam újra cukorterhelésen. Az eredmény kiborított. Az éhgyomri vércukorszint 5 mmol/l lett, a 60 perces 9,9, de a 120 perces 8,3 (!!!).
(Az inzulin eredményem még nincs meg.)
Kétségbe vagyok esve, hogy miért lett ilyen rossz a 120 perces vércukorszint a diéta ellenére. Utánaolvastam és sok helyen ízt írják, hogy terhelés előtt 3 napig minimum napi 150 g szénhidrátbevitel szükséges.
Szerintetek befolyásolhatta az eredményt, hogy én csak napi 130 grammnyi szénhidrátot fogyasztottam előtte hónapokig?
Úgy, hogy: A túlzott kimérés, grammozás felborította az emésztés egyensúlyát.
A táplálék az csak is szerves eredetű! Ha ezt megrágod rendesen, hogy minél pépszerűbb legyen- ugyan is a nyál, és a benne oldódó oxigén is kell az emésztéshez. Ha nincs megfelelő mennyiségű oxigén az ételbe, akkor az nem emésztődik, hanem rothad. A rothadáskor keletkezett anyagok nem tesznek jót a szervezetnek.
A hejes táplálkozás a rágással kezdődik, nem pedig a méréssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!