Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gyógyszert szedek, ha hamarabb...

Gyógyszert szedek, ha hamarabb beveszem pár órára rá ihatok alkoholt? (többi lent)

Figyelt kérdés

Elvileg vmi gyomorfájós vírus van,bár több ismerős szerint nincs ilyen,hanem csak a sok sav okozza a gyomorfájást.

Na mindegy a lényeg,hogy szednem kell még 1,5 hétig legalább sav lekötő gyógyszert,reggel és este.

Illetve ma voltam nőgyógyásznál,mert folyásom vagy vmilyen fertőzésem van. Kaptam erre is gyógyszert,reggel-este szedéssel. Ezt még vagy 2 hétig szednem kell.Viszont pénteken megyek szülinapi buliba.

Kérdésem az lenne,hogy ha hamarabb beveszem a gyógyszereket,akkor rá pár órára már ihatok alkoholt? Nem hányásik innám magam,nem az vagyok. De innék azért,haverom szülinapja mégis. Lemondani nem szeretném ezért,teljesen józanon meg nem érezném jól magam.

16-17:00 óra fele venném be a gyógyszereket és 21:00-22:00 körül kezdenék inni.

Így van pár óra arra,hogy felszívódjon a gyógyszer.

Szerintetek?

Dokit elfelejtettem kérdezni,mert rohanásban voltam,bolondok háza volt a mai napom.

2015. nov. 11. 18:30
 1/3 szamo77db ***** válasza:
Szerintem nem.
2015. nov. 11. 18:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Vannak olyan gyógyszerek, amelyek szedése mellett abszolút nem szabad alkoholt inni a bevétel idejétől függetlenül sem. Fogod azt a szép nagy papírt, amit úgy hívnak, hogy betegtájékoztató és elolvasod az általad szedett gyógyszereknek a hatását az alkoholra nézve. Bele szokták írni.
2015. nov. 11. 18:45
 3/3 A kérdező kommentje:

igen,utána is néztem most.

A gyógyszer beszedése után 2-3 órának el kell telnie,hogy alkoholt lehessen rá fogyasztani . A sav lekötőnek és ennek a D-betűsnek amit a nőgyógyász írt fel is 2-3 órának el kell telnie mielőtt beszedem őket.

Amúgy tök jó,hogy mondtam a dokinak,hogy gyógyszert szedek a gyomromra,de nem mondta,hogy ez hatással lenne amit fel írt,pedig a tájékoztatóba az van,hogy csökkenti a sav lekötő a D betűs gyógyinak a hatását.Még jó,hogy utána néztem.

2015. nov. 11. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!