Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon rossz lelki allapotban...

Nagyon rossz lelki allapotban vagyok, miota elkezdtem a kozepiskolat. Mit tegyek? (tobbi lent)

Figyelt kérdés

Most vagyok 9.es.

Imadtam az altalanos sulimat, nem a tanarok miatt, mert azok nem voltak jok, hanem a tarsasag. Mindenkivel jol elvoltam, aranyosak, kedvesek, nem sznobok, szoval semmi ilyesmi. Kis falusi iskolarol van szo. Az osztalyom is kis letszamu, osszetarto csapat volt.

A kozepiskola pedig varosban van, oda-vissza 2 ora buszozassal a lakhelyemtol. Nem a tanarokkal van bajom, hanem az emberekkel. Az osztalyomban sokan vagyunk, megy a klikkesedes, es en nem igazan lettem joban senkivel. Nem az en tarsasagom. A tema folyton a bulikrol, piarol, ki mennyire rugott be a hetvegen stb.ilyenekrol megy. Oke, oke, de a fiu-lany arany 2:10. Szoval megy a kenyeskedes, ilyenek is.

Es iszonyatosan erzem magam.

Az elozo tarsasagom mindig jokedvunek, beszedesnek ismert, de ha oket kerdezne valaki meg, csak azt mondanak, hogy csendes, visszahuzodo vagyok. Sokszor van, hogy csal allok az emberek kozott, es bamulok ki a fejembol. Egyszeruen nem tudok hozzaszolni a dolgokhoz.

Es en igazabol tarsasagi ember vagyok, ezert visel meg ennyire. Gyulolom a maganyt.

Minden egyes nap megfordul a fejemben, hogy milyen jo lenne most az altalanos suliban lenni, olyanokkal korulveve, akiket szeretek. A hetvegekig szamolom visszafele a napokat, szenvedek, tulelek.

Koszonom annak, aki elolvasta a kis "tortenetemet".:)

Nem tudom mit kezdjek magammal, nem tudom, hogy ez az allapot javulhat-e valamennyi ido elteltevel, de nagyon jo lenne.

(lany)

2015. nov. 4. 20:42
 1/4 A kérdező kommentje:
Kifelejtettem, hogy ma beultem a terembe a helyemre, mindenki beszelgetett, en meg ultem egyedul, es eszembe jutott hogy mit is keresek en itt, aztan az egyik osztalytarsam beszolt (tudom, hogy csak hulyesegbol, legtobbszor csak nevetek az ilyeneken) es elkezdtem konnyezni. Tobbszor is elkezdtem, szerencsere nem latott meg senki. Aztan ahogy beszeltem par emberrel, jobban lettem, de mindig irigykedve es fajo szivvel nezek az egyutt nevetgelo/hulyeskedo par osztalytarsamra, es azon gondolkozom, miert is nem lehetek en is tagja a csapatuknak.
2015. nov. 4. 20:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Eh, az a baj ezekkel a falusi családias iskolákkal, hogy habár nagyon komfortosak, de nem igazán az életre nevelnek úgy ahogy azt kell.

Szóval nem az környezettel van a baj hanem te voltál egy burokban, ami rövidtávon jó volt, hosszútávon viszont károkat okoz, így aztán nehezen viseled a változást.

Némi zökkenés persze belefér, ilyenkor az természetes, de meg kell emberelned magad és a megváltozott környezetben ne ellenséget láss hanem barátot, ami pályára állít a való életben. Ha az életben sikeres és boldog szeretnél lenni akkor meg kell tanulni kezelni ha kizökkentenek a komfort zónádból, mert az erősebbé tesz téged ha jól kezeled.

Szóval most nézetváltásra van szükséged. Lásd be, hogy hosszútávon ez jó lesz neked, aztán kezdj vegyülni az új társaiddal, mert ha rögzül az, hogy antiszociális vagy, akkor ez a suli végéig rád ragadhat.

A klikkesedés bizonyos létszám felett normális jelenség, nincs azzal baj, de rá kell jönnöd, hogy melyik a te klikked. Kiket szeretnél és ami a lényeg, hogy ki fogad be. Olyan nincs, hogy csak a buli és pia a téma, kell hogy legyen közös hobby, de nem egyszerű ez az időszak az igaz.

2015. nov. 5. 01:59
 3/4 enzo. válasza:

ismerős történet, én is elvoltam picit veszve a középsuli elején.Hát ez egy ilyen időszak, de egy biztos hogy hamarosan az emberek megváltoznak, ki ismerik egymást, aki most arcoskodik hogy így rúgott be, stb, arról majd kiderül hogy egy kamugép és a többiek nem fognak majd vele nevetni.

Kialakulnak a társaságok és látni fogod hogy kik azok akikkel jóban leszel és kik azok akikkel talán beszélni sem fogsz. Ez normális. Kitartás, nem leszel magányos sokáig! :)

2015. nov. 7. 10:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen nektek a valaszokat!:)
2015. nov. 8. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!