Van itt olyan, akinek mentol-allergiája van? Mik a tünetei?
Én mindig tüsszentek ha beveszek egy rágót de egyéb súlyosabb tüneteket nem észleltem szerencsére.
Akkor én allergiás lennék rá?
Én nem tüsszögök tőle, hanem öklendezem és fuldoklom, percekig próbálok levegőhöz jutni. Egyszer attól a mentolos izétől kaptam egy ilyen durvább rohamot, amelyik egy kis kék lapocska, és ha a nyelvedre teszed, elolvad. Na azt nem kellett volna megkóstolnom... :S
21/l
Csak most találtam rá a kérdésedre, nem most tetted fel, de azért válaszolok.
Nálam az első tünet az, hogy a szám sarka úgy néz ki, mintha herpeszes lennék, majd egyre terjed a szám körül (amíg nem jött rá a bőrgyógyász, hogy a fogkrémtől van, eléggé durván néztem ki). Volt rá példa, hogy a pasimmal fogmosás után csókolóztam, neki mentolos volt a fogkréme, és másnap kicsattant a szám széle...
A mentolos szájvíztől meg torokgyulladásom lesz.
Tüsszögni viszont sosem tüsszögtem a mentától, se azoktól a készítményektől, amiben mentol van.
Csak most találtam rá a kérdésedre, nem most tetted fel, de azért válaszolok.
Ha a bőrömmel érintkezik a mentol (mentolos rozmaring krém, és bármi más...), akkor azon a felületen a bőröm piros-vörös lesz, illetve, ha belélegzem, akkor fulladás lép fel, összeszorul a tüdőm tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!