Pattanásos arc mitől?
Sziasztok! Én elsősorban bőrgyógyászoktól várnék választ, de ha másoknak is van tapasztalata, megköszönöm a választ tőlük is :P.
Az a problémám, h én nem vagyok pattanásos fajta, havonta kb 1-2 pattanás jött ki az arcomra de azok is elmúltak pár napon belül. Most viszont az utóbbi pár hónapban tele van az arcom. Kicsi, piros pattanások, amik kijönnek, nem telnek meg és nem fájnak, de nem is múlnak el. El kellett kísérnem mamámat bőrgyógyászhoz és ha már ott voltam kértem a nőtől egy krémet rá. Differint írt fel és ahogy látom ez egész szépen hat. A lényeg, h a nagy kapkodásban elfelejtettem megkérdezni, h mitől lehet az, h hirtelen hajlamos lettem a pattanásokra. Táplálkozásom olyan mint régen, semmi nagy változást nem vettem észre. Lehet ez vitamin hiánytól pl?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Engem a bőrgyógyász el akart küldeni allergia tesztre de ilyen 5 naposra. Tudod mikor összekenik minden sz*rral a hátadat és akkor 5 napig ne mosd meg meg ne izzadj meg hasonlók... azért ezt inkább nem vállalom be. Elég egy hülye megoldás. Sztem a pattanás nem tünete az ekcémának. Nekem van és ahol van az piros, viszket és így hámlik ott a bőr.
Áááá hülye pattanások XD
nekem 2 éve ilyen a bőröm . 23 éves vagyok. sok apró kis nemistudom mi de mikor kinyomom akkor nagyon begyulladnak és napokig sebes gyulladt a bőröm utánna. nekem is viszket és hámlik is. voltam bőrgyógyásznál egy éve de nem használt az amit felirt rá. azóta 1000 féle terméket kipróbáltam semmi. most készülök kozmetikushoz járni rendszeresen. Bízom benne h rendbe tudja hozni mert már szégyellek igy mutatkozni.
egyébként nekem az állcsontomnál vannak ezek
#7:53: hidd el tudom miről beszélsz Apró hólyagszerű "vmik", amik szinte érintésre kifakadnak(nekem sokszor égnek, viszketnek) és kísértetiesen hasonlítanak a pattanásokra. DE NEM AZOK!!! Nekem amit 5-6éve használtam Lubex oldat csődöt mondott. Sokszor éjszakákat nem alszok tőlük! Egyik napról a másikra jöttek ki, de konkrét okokat még nem találtam. Stressz nem lehet mivel ugyanilyen életvitelem volt eddig is és nem volt semmi baj! Az étkezésem is u.a.(sőt mostanában még jobban is odafigyelek, ergo pl. csoki nuku) Két dolog jöhet szóba nálam sztem:
1.belső szervi, hormonális dolog
2.allergének
Lehet amit a kérdés feltevője nem vállalt be azt én meglépem, még ha 5nap szenvedés is lesz, elmegyek allergia tesztre.
Patyolat tiszta bőröm volt tavaly májusig és nem tudom mi változott ,de ez már az elviselhetetlen kategória!
2magán bőrdokinál is jártam:
1. ilyen a bőröm típusa, törődjek bele. Írt vmi elcseszett krémet, meg 5Db(!!!)-os gyógyszert, perkáltam értük a 10ezreket semmit nem ért
2. ősszel mentem el a másikhoz, ő már értelmesebb volt: őszerinte ez a vegyes bőr átka, az ekcémás érzékeny hajlam keveredik a pattis bőr problémáival, amik külön-külön nem jelentenének gondot ebben korban, De KÜLÖN!
Tüneti kezelésre ő már tényleg hasznos dolgokat adott, ezeket le is írom hátha nektek is segít:
1. Advantan 1mg kenőcsből patikában kevertek ki 1 tégelyes krémet ez akkor jó ha viszket,ég, gyulladt a bőr. nem sok jóval kecsegtetett elsőre, de utólag kiderült ez volt az egyik legjobb(és legolcsóbb) Viszont kicsit zsíros krém úgyh óvatosan kell vele bánni! ja és csak receptre kapható!
2. tonizálni, fertőtleníteni: 2%-os bórsav oldat. Első blikkre ez sem vmi szimpatikus, gyulladáscsökkentésre, fertőtlenítésre ez a legjobb, este-reggel vattakoronggal szoktam használni
3. La roche-posay Effaclar: arclamosó vegyes bőrre. Eddig ez az egyetlen lemosó amit megtűrt a bőröm és igen jó hatású.
4. Bioderma Sébium AKN krém: über pattik ellen, reggel v. este 1x, egyetlen hátránya van kibeb*szott drága(30ml 4-5ezerFt)
Vichy-t NE vegyetek! Marék homok, pénzkidobás!
Ami tényleg gáz azaz, amit már előzőleg is említettem hogy ezek csak tüneti kezelésre jók. Az okokat nem szüntetik meg, pedig az lenne a legfontosabb!
Remélem tudtam segíteni!
Ha valamelyikőtöknek van vmi új fejlemény pls írjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!