16 évesen ROACCUTAN tabletta?
16 éves lány vagyok. Rengeteg pattanásom van, mindenhol, az arcomon, a nyakamon, a vállamon, a hátamon, a mellkasomon... borzalmas, évek óta nem merek kimenni alapozó nélkül még a boltba se. Beleuntam ebbe, és pár napja elmentem bőrgyógyászhoz, aki ROACCUTAN tablettára adott receptet, illetve SOTRET-re (azt mondta, amelyik van a gyógyszertárban azt vegyem meg, mert lényegében ugyan az a kettő). Örülök neki, mert így talán végre javul kicsit a helyzet, csak kicsit félek. Ennyi idősen nem lehet bajom tőle? Csak mert úgy olvastam, elég sok mellékhatása van. Most nem a szájszárasságra gondolok, hanem a komolyabbakra (pl. úgy hallottam hogy depressziót is okozhat, amire én amúgy is hajlamos vagyok). Szerintetek? Van itt olyan esetleg aki szedte valamelyiket?
Köszi előre is a válaszokat.
Nem veszélytelen gyógyszer, de valószínűleg az orvos mérlegelte az előnyöket és a hátrányokat, ezután írta csak fel. Alaposan el kell olvasni a betegtájékoztatót és szigorúan be kell tartani azokat a dolgokat, amik oda le vannak írva. Mivel lány vagy, a szedése alatt és utána még három hónapig nem eshetsz teherbe, mert fejlődési rendellenességet okozhat a gyermeknél, így ha nemi életet élsz, mindenképpen megfelelő biztonságot nyújtó módszerre van szükség (bár gondolom amúgy sem szeretnél 16 évesen anya lenni...). Mivel ahogy az első is írta, fényérzékenyítő hatása van, így nyáron alapból nem javasolt, napra pedig csak megfelelő fényvédelem mellett szabad menni. Májfunkciót sem árt mellette ellenőrizni, na meg gyantázni sem szabad mellette.
Egyébként én magam nem szedtem, de több ismerősöm igen, nekik jót tett, helyrehozta a bőrüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!