Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez valami szegény családi...

Ez valami szegény családi háttér okozta lelki betegség?

Figyelt kérdés

Szegényen nőttem fel, olyan dolgokra is vágyakozni kellett, ami más családban alap. Két farmerem volt, az egyik hónapban az egyiket, a másik hónapban a másikat kellett hordani, új meg akkor volt, ha válallhatatlanul szétszakadt.

De nem éreztem mindig rosszul magam emiatt, volt amikor azt játszottam kicsiként, hogy nagyon szegény lány vagyok, és rongyokból csináltam magamnak ruhákat meg a földön aludtam a nagymamám nyaralójában.

Most már felnőttem, jól élek, megvehetek bármit, amire vágyok. Gyakran azonban mégse veszem, mert jobban esik csak vágyni rá, ha már megvan, akkor már nem olyan jó. Például kinézek magamnak valami drága sminket (most épp egy rúzsceruzát), és ahelyett, hogy besétálnék és megvenném, apránként szedegetem össze a pénzem olyan gyerekes lelkesedéssel (vásárláskor visszakapott fémpénzt), és úgy megyek be megvenni, mint 10 éve a Milka csokit.

Ez valami lelki betegség?

(Nem volt szerető családom, nem is ismernek igazán a szüleim, mert ha épp nem szidtak, akkor tettek rám)

L

2015. okt. 2. 20:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Dehogy betegség. Csupán nagyobb örömet okoz az "összekaparással" megszerzett dolog, mint amire zsebből odavágod a zsetont. :)
2015. okt. 2. 20:14
 2/4 anonim válasza:
Egyszeűen fura neked hogy mikor szegény voltál igen csak spórolni kellett. De mostmár ha egy cipő megtetszik a kirakatban megveheted és nem azt kell rá mondani hogy erre nem telik. Majd megszokod
2015. okt. 2. 20:24
 3/4 gömbicica ***** válasza:
49%

nincs semmi lelki betegséged!!!!

gyerekkorodban a muszáj megtanitotta Veled, hogy nem pazarlunk,...... igy felnőttként sem szórod a pénzed :)

Egyébként is. Hidd el egyáltalán nem biztos, hogy boldog az az ember, aki bármit meglát, megkiván megveheti, megeheti.

sőőőőt!

szerintem nagyszerü leányzó lehetsz :)

2015. okt. 2. 20:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Énis se vtam gazdag de túl szegény se ha van pénzem én elszórom mind...nem vagy beteg ám 1x élünk
2015. okt. 2. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!