Tényleg a megállapított dolgok miatt vannak a hibáim vagy csak a tanulatlanság miatt?
Figyelt kérdés
Már elég korán megállapították, hogy elvileg diszlexiás diszkalkuliás diszgráfiás vagyok, de nem tudom eldönteni, hogy most tényleg a megállapított dolgok vagy csak az, hogy nem lettem tanítva. Kettő iskolába jártam, de a második iskolán belül több helyen. Az iskolának több épülete is volt, de mindig amelyikben voltam megszűnt. Emlékeim szerint elsőben jó tanuló voltam aztán az elsős tanárom el ment jött helyette egy másik a harmadik osztályt pedig a másik iskolában kezdtem. Keveset jártam be az iskolába mert akármelyik osztályba jártam bántottak és ezért gyűlöltem iskolába járni persze ezt senki nem vette figyelembe. A szüleim nem igazán foglalkoztak velem sokat dolgoztak. Amikor olyan óra volt hogy a tábláról kellett leírni valamit mindig nagyon ingerült lettem mert még csak a felénél tartottam és már törölték le hogy írják tovább aztán egy idő után fel is adtam. Csak 16 éves koromtól vannak emlékeim az életemből így hát nem tudom mikortól nem kaptam tanítást. Talán még 6. ban igen amikor volt egy kedves matek tanárom aki sokat foglalkozott velem megy egy logopédus és ennyi. Számolni egyáltalán nem tudok a helyesírásom borzalmas a memóriám olyan mintha nem is lenne az olvasás egész jó nagyon szeretek olvasni. Ha hallás alapján kellene írnom teli lenne helyesírási hibával. Amióta a párommal élek elég sokat fejlődött az írásom. Nagyon zavar a jelenlegi állapotom. Megkeseríti az életemet. Az egyik kérdésem, hogy ez tényleg diszlexia és a többi vagy csak azért van az egész mert nem tanítottak? A másik kérdésem hogyan lehet ezen változtatni?2015. szept. 30. 19:16
1/2 anonim válasza:
Sajnos a valaszt nem tudom, hogy diszlexia vagy sem, de szerintem tok jol irsz. Talan 1-2 pont/vesszo hianyzik innen-onnan, de szazszor jobban irsz, mint a GYIK-os emberkek nagyresze.
Figyelj, az internethez te is hozza fersz, szinte MINDENT meg lehet a segitsegevel tanulni, ugyhogy csak toled fugg! Nem kell mindent elhinni az orvosoknak. Sokkal tobbre vagyunk kepesek, mint hisszuk.
2/2 A kérdező kommentje:
Ennél sokkal förtelmesebb volt az írásom, de amióta a párommal vagyok sokat javult. Igen sajnos ezt is nem tudom hova mikor kell vessző vagy pont. A párom tanította azt is meg, hogy a de elé és a hogy elé kell vessző.
2015. szept. 30. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!