Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vajon ha rákosként tojok az...

Vajon ha rákosként tojok az egész betegségre pedig meg fogok halni, akkor ez a bátorság kitart majd a végéig? Vagy a végén majd térden állva rimánkodok majd gyógyulásért, de már késő lesz?

Figyelt kérdés

Megkaptam a diagnózist, nyirokmirigy-rákom van. Előrehaladott állapot, gyógykezelés nem jöhet szóba, max fájdalomcsillapítás, ami egyelőre nem nagyon kell. Vannak néha féjdalmaim de egy tabletta és ennyi elmúlik.

Látszólag nagyon bátor vagyok mert tojok az egészre. És valóban nem érdekel, dolgozom, sportolok, jövök megyek ahogy eddig. Egyelőre annyit veszek észre az egészből hogy már napi 3-4 tabletta fogy, míg 1 hónapja csak 1-2 fogyott. Szóval meg fogok halni de nem érdekel. Élek amíg élek.

De vajon a folyamat végén amikor már nem segít majd a fájdalomcsillapító sem, akkor is ilyen bátor leszek? Amikor majd az ágyból se tudok már majd felkelni és napok lesznek hátra-akkor nem fogok majd rimánkodni és imádkozni és kérlelni Istent akikben nem is hiszek igazából, hogy csak még 1 napot csak még 1 napot?

Az orvos azt mondja higgyem el, az utolsó időben mindenki istenhívő lesz. Kapkodok majd fűhöz fához kaparom a falat és az ördögnek is eladnám a lelkem majd csak élhessek még egy kicsit? Csak már rég késő lesz.

Így lesz?

2015. szept. 20. 15:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A szomszéd bácsi, akit a világ legkeményebb emberének éreztem felakasztotta magát, annyira fájt neki a rák vége...
2015. szept. 20. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:
2015. szept. 20. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Az életeden, a felfogáson múlik. Kezd el elengedni a dolgokat, úgyse viheted tovább. És akkor nem fogsz két kézzel kapaszkodni az életbe a végén. De ha van kedved beszélhetünk róla privátban.
2015. szept. 20. 16:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon bátor hozzáállás. Csak fontos, hogy tudatos vállalásból fakadjon, ne pedig abból hogy homokba dugod a fejed, és igaziból letagadod magad előtt, hogy mi vár rád.

Gondolkodj el a végső dolgokról!

Ki fog ápolni? otthon leszel? Kórházban? Milyen életfenntartó kezeléseket fogadsz el? Miket utasítasz vissza?

Kiktől kell elbúcsúznod? Kikről kell gondoskodnod? Kell végrendelkezned?

Talán felvehetnéd a kapcsolatot egy rákbetegek kísérésében jártas pszichológussal, hogy segítsen ezeknek a kérdéseknek a tisztázásában. A Hospice alapítványnál biztosan találsz ilyet.

2015. szept. 20. 16:18
 5/6 Szépe Katalin ***** válasza:

..ha lehetne ilyet én azt tanácsolnám ,ezzel a hozzá álással..felejtsd el a végét!Kár,hogy tudatosították benned,hogy megfogsz halni...ha ezt eltudnád felejteni.

kezd el ott,hogy próbálsz megfeledkezni a fájdalomról .. gyógyszer helyett foglald el magad,írtad,hogy sportolsz...

Nem Te volnál az egyetlen ember aki uralni tudja az agyát és ezáltal a testét,de Nekem úgy tűnik azon kevesek közé tartozol akinek sikerülhet

Részemről..szép hosszú életet kívánok Neked!Mert van ilyen!!!!!!

2015. szept. 20. 17:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Gyötrelmes dolog rákban meghalni. Nem még egy napot fogsz kérni Istentől, hanem azt, hogy rövidítse meg szenvedésedet, és vegyen magához.
2015. szept. 20. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!