Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A Sumetrolim miatt lázasodtam be?

A Sumetrolim miatt lázasodtam be?

Figyelt kérdés
Az orvosom Sumetrolimot (2x2) írt fel egy fertőzésre. Mivel náthás is vagyok, már előtte való nap is lázasnak éreztem magam de nem voltam az, valamint rossz volt a közérzetem. Tegnap este 6 óra körül bevettem az első adagot, majd éjfél felé hőemelkedésem lett, fájtak a végtagjaim, elég rosszul voltam. Sajnos az orvosom legközelebb csak hétfőn rendel, nem tudom kikérni a véleményét. De tudtommal antibiotikum kúrát pedig tilos megszakítani. Szerintetek mindenképp hagyjam abba a szedését, vagy esetleg folytassam 1x1-el?
2015. szept. 19. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
hívd fel az ügyeletet, viszont mivel nem náthás vagy egyáltalán nem meglepő, hogy lázas is lettél
2015. szept. 19. 12:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Szinte biztos, hogy NEM a Sumetrolim miatt lázasodtál be.

Hanem a náthától.

Ha jelentősen rosszabbul vagy, hívd fel az ügyeletet.

De ha jelentős rosszabbodás nincs, akkor türelem, a nátha nem egy nap alatt múlik el.

A Sumetrolim okozhat mellékhatásokat (mint minden gyógyszer), de lázat nem valószínű, hogy okozna.

Sőt, valószínűleg segít a gyógyulásban, csak nem egy nap alatt.

2015. szept. 19. 12:56
 3/4 anonim ***** válasza:
#2 de, okozhat lázat, olvasd el a betegtájékoztatóját!
2015. szept. 19. 13:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát ma már sokkal jobban vagyok és lázam sincs, de a reggelit nem vettem be, este teszek egy újabb próbát. Ha nem lázasodok be, akkor szerintem biztos, hogy nem a gyógyszer okozta.
2015. szept. 19. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!