Van ez a macskakarmolás nevű betegség, hogyan/hol lehet kideríteni hogy van-e nekem ilyen bajom?
Tíz éve van macskám, azóta párszor belémkarmolt, meg nyalogatott stb.
Nem szeretnék arra ébredni hogy vak vagyok, előre is köszi a válaszolat!
A bartonella-baci a fertőzés oka, többnyire fiatal vagy kóbor álaltok terjesztik. Tízéves házicica a legritkább esetben. Nem komoly betegség, egészséges immunrendszer esetén rtikán okoz nagyobb bajt.
Viszonylag könnyű diagnosztizálni, mert egyidejűleg kell fennállnia két tünetnek: a amcskakarmolás/harapás helyén egy több hétig fennálló gyulladásna vagy fekélynek, és a környéki nyirokcsomók megduzzadásának. Mivel Magyarországon ez a betegség nagyon ritka, sokszor orvos se gondol rá. Ha ilyen baja van az emebrnek, vagy erre gyanús, akkor a doki figyelmét fel kell hívni arra, hogy a seb macskaharapstól származik.
A bartonella a szokásos antibiotikumokra érzékeny.
Olyan meg végkép nincs, hogy a dolgozó felkell, és nem lát. Vagy van, de az nem a bartonellától.
Nem szeretnék arra ébredni hogy vak vagyok - úristen...
27 éve vannak macskáim
karmoltak, haraptak, nyaltak, "köptek", dörgölőztek mégis egészséges vagyok...
ha ennyire parázol a macskától, akkor minek tartasz?
de tessék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!