Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek h visszaálljak a...

Mit tegyek h visszaálljak a normális életmódomhoz?

Figyelt kérdés

15 vagyok.

Minden este vagy olyan hajnali 2 körül tudok lefeküdni aludni, és reggel pedig 6 órakkor kel ez eléggé megviesél, ráadásul a suliban sem tudok kellő képpen oda figyelni. viszont nem megy az h lefeküdjek este 8 kor, probáltam már de csak forgolódtam összevissza végül megint csak olyan 1-2 körül aludtam el. ez nem jó este vagyok felpörögve mint állat napközben meg tiszta kókadt vagyok. mit tegyek h normális legyen minden?

2010. márc. 13. 01:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne akarj görcsösen, mindenáron elaludni, mert ha ez jár a fejedben, biztos nem fogsz tudni. Feküdj le, csinálj vmi olyat, amitől máskor is elálmosodsz. Nekem a könyv vált be. Ha elkezdek olvasni, biztos elalszom rajta. Vagy vannak olyan tv műsorok, amik álmosítóak. Ha van a szobádban tv, vagy bármi, ami "zajt" ad, állíts be olyat, ami monoton, unalmas, ez is beválhat.

Nézd meg, miket eszel, iszol lefekvés előtt. Hanyagold az olyanokat, ami esetleg élénkítőt (koffeint, cukrot, stb.) tartalmaz.

Hirtelen ezek jutottak az eszembe.

2010. márc. 13. 04:09
 2/2 anonim ***** válasza:

csatlakozom az előző válaszolóhoz.

nagyon befeszültél - így nehéz elaludni.

én is javaslom, hogy

- ne igyál napközben élénkítőket, még ha nagy is rájuk a fáradtság miatt a kísértés. ne igyál koffeines teát, kávét, kólát.

- vacsorázz hat órakor/óráig, utána már csak max. egy gyümölcs. nagyon zaklatottá tud válni az alvás, ha totál tele van a bendő.

- estefelé menj le sétálni egy fél órát (most már úgyis jobb lesz az idő), majd vegyél egy forró fürdőt. sokaknak segít a lábfürdőzés is, mert teljesen belassulnak tőle.

- lefekvés előtt szellőztesd ki a szobád

- vannak nyugtató, relaxáltató gyógyteák, esetleg fürdés után igyál egyet (de elalvás előtt ne idd magad tele, mert akkor meg ki kell majd menned pisilni).

- én gyakran ébredek meg éjjel. észrevettem, hogy ha fél egyig-egyig ébredek meg, simán vissza tudok aludni, fél kettőtől viszont soha. mindig fenn vagyok fél ötig-ötig. az alvásnak is van ritmusa. valszeg nem nyolckor, hanem mondjuk 9-10 között kéne lefeküdnöd.

- ha vki sokáig nem eszik, nem iszik, akkor nem szabad hirtelen sokat innia, ennie. ugyanígy van az alvással: nem szabad hirtelen 15 órát aludnod, úgyhogy ne idegeskedj. próbálj meg hétvégén ebéd után is egy kicsit szundítani ebéd után.

Megértelek, mert a kialvatlanságtól nagyon nyugtalan tud lenni az ember :( sok sikert!

2010. márc. 13. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!