Ez milyen típusú ébredési zavar?
Figyelt kérdés
Nem tudom beazonosítani. Bizonyos időszakokban fordul elő gyakrabban, aztán lehet, hogy egy ideig abbamarad. Mindig ébredés előtt, olyan furcsaságot álmodok, hogy nem érzem magam jól, nem kapok levegőt, kényelmetlenül fekszem és fel akarok ébredni. De nem sikerül, hiába próbálok trükközni, a földre esni háttal, vagy fejjel előre, újra és újra kiderül, hogy a következő "ébredés" még mindig az álom része. Van úgy is, hogy az ágyon fekszem a valósághoz hasonlóan és próbálok felkelni, de oda vagyok fagyva, mert nem tudom irányítani magam. Vagy azt álmodom konkrétan, hogy bár máshol vagyok, a karommal érzem, hogy már a szőnyegre sikerült huppanni és onnan tovább mászni a vélt valós világban, vagy nyitva van a szemem és látom a saját kezem, de nem tudom felemelni, se moccanni, mert ahhoz nincs elég energia. A valódi ébredés mindig hasonló, nagy légszomj, hirtelen felkelés, kapkodás levegőért. Az álom pedig, tehetetlenség és levegő nélkülli fulladás érzése, szenvedés és kényszeres küzdés az ébredésért. Ennek ellenére a pihenés jó lenne, csak ha visszaalszom, ugyanez... Előre is köszi.2015. aug. 29. 18:05
1/5 anonim válasza:
Nincs valamilyen légzőszervi betegséged? Pl. asztma.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, sose volt asztmám. És sosem volt ilyennel gondom ébren, lazán szaunázok is bármennyit, csak ekkor.
2015. szept. 2. 22:47
3/5 anonim válasza:
Akkor keress rá, hogy "alvási paralízis". Lehet, hogy erről van szó.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, ez elég erősen hasonlít a helyzetemre. Köszi a választ.
2015. szept. 3. 17:39
5/5 anonim válasza:
Szerencsére nem komoly dolog, csak ijesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!