Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet az, hogy a vasszin...

Mitől lehet az, hogy a vasszintem nagyon magas, a haemoglobin szintem pedig alacsony? Valamnt a vörösvértestszám is kicsivel kevesebb a normálisnál

Figyelt kérdés

Sehol sem hallottam még ilyenről.

22F

2015. aug. 27. 14:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Vérszegénység nem feltétlen utal vashiányra is. Valószínű alapból nagyon sok vas van a véredben, és mielőtt a vérszegénységet korrigálnád a vasat kell csökkenteni.

De előbb ki kell deríteni azt is, hogy alapból mindig is magas volt a vas szinted, vagy csak mostanában jelentkezett. Mert ha mindig magas volt, akkor ez betegség, ha mostanában jelentkezett, akkor meg kaja, vagy multivitamin is okozhatja. Ugyanis a vas pótlására szinte semmilyen esetben nincs szükség (kivéve, ha vashiányos vagy).

[link]

2015. aug. 27. 14:59
 2/2 A kérdező kommentje:

Korábban vashiányos voltam, szedtem is rá gyógyszert (ilyen barnás rágótabletta, fekete lesz tőle a széklet), ez nagyjából 2-3 éve történt. az elmúlt 1 évben nem nagyon szedtem multivitamint, csak elvétve talán.

Étrendemben nem sok változás történt, talán kicsit egészségesebben eszem mint régebben.

Az orvos is meglepődött, hogy lehet ilyen,mert most már túl nagy is volt (pontosan nem emlékszem, de több volt,mint a normális, talán másfélszere is,e ebben nem vagyok biztos).

A haemoglobin szintem pedig 120-125 körül volt.

Azért furcsálom én nagyon,mert tényleg nem szedtem semmi multivitamint, vagy bármit erre mostanában, mégis ekkora. És a vérszegénység ugyanúgy megmaradt

2015. aug. 27. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!