Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől jönnek ki a pattanások?

Mitől jönnek ki a pattanások?

Figyelt kérdés

2 éve szenvedek pattanásokkal, télen nagyon sok gyulladt akném volt. Most jobb a helyzet, a gyulladt pattanások elmúltak, helyén vörös foltok maradtak, néhol elég heges az arcom. Pattanások még mindig vannak, kevesebb számmal, de jól láthatóak. Voltam bőrgyógyásznál adni akart rá valami erős gyógyszert, de nem egyeztem bele.

1 éve odafigyelek a helyes táplálkozásra, rendszeres étrendet követek.

Nincs semmilyen allergiám.

Már mindenféle bőrápolót kipróbáltam, de egyik sem segített.

Esetleg ti tudtok valami ötletet ajánlani? Mitől lehetnek a pattanások?

F/17

2015. aug. 26. 14:32
 1/1 anonim ***** válasza:
A faggyúmirigyek kivezető nyílásán át a bőrön mindig megtalálható baktériumok számára a faggyú jó tápanyagforrás, a szőrtüsző pedig kellemesen védett hely, ahová a fagocitáló fehérvérsejtek sem férnek oda. A baktériumok anyagai azonban mégis bejutnak a szövetekbe, amit a granulociták észlelnek és kilépnek a vérerek falán át a bőrszövetbe, ahol elpusztulnak és anyagaik kitágítják a kapilláris ereket, azaz bőrgyulladást hoznak létre. A pattanások zömét Propioni baktériumok okozzák. Azonban a Staphylococcus fajok tulajdonsága, hogy a baktériumok a szöveti fehérjéket kicsapó köpenyt hoznak létre a bőrben és a fehérvérsejtek nem képesek ezen a védőgáton áthatolni. Ilyen esetben szoktak hónapokig is tartó kemény, fájó, gyulladt csomók keletkezni a bőrben. A bőrt óvatosan kell kezelni, szeszes, baktericid lemosókat kell alkalmazni. Kerülni kell a bőr vakarását és szabad kézzel nyomkodását. Kamasz korban a hormonháztartás változásával a fokozott faggyúmirigy működés kedvez a pattanások kialakulásának, de ebben az öröklött bőrtípusnak is jelentős szerepe van.
2015. aug. 26. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!