Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális ez így?

Normális ez így?

Figyelt kérdés

Nem bírom visszatartani a pisit. Egyszer történt hogy a balcsit körbehajóztuk, a barátnőmnek(14 éves vagyok és ez tavaj nyáron volt)neki már indulás elött ki kellett volna mennie de ha kimegy akkor lekési az egész osztály a hajót. Így hát felmentünk a hajóra. Ő már 10 perc múlva szólt nekem hogy nagyon sokáig már nem bírja. Még 10 perc múlva már leguggolt a többieknek azt mondta hogy már nem akar állni.Nemsokára rám is rámjött a pisilhetnék. Ezt mondtam is neki.Ő már szólt a táborvezetőnek ha most rögtön nem mehet ki akkor összehugyozza magát.A táborvezető azt mondta hogy egy 14 éves lány csak kibír még 20 percet. Nekem akkorra már össze kellett szorítanom a kezemmel a farkam. Mert ha nem teszem kilyön belőlem.Neki nem volt ilyen könnyü hiszen nem tudta megszorítani. Nem bírta tovább és bepisilt.

Én nem tettem de őt nagyon kinevették.Én már megőrültem mert láttam ahogy ő hogy megkönnyebbűl,láttam ahogy hullámzik a víz,láttam ahogy a táborvezető iszik. De végre kikötött a hajó. Én rohantam egy fához.

2010. márc. 10. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha azóta sem jött elő ez nálad, akkor a lány pisilési ingere ilyen reakciót váltott ki belőled. Mint amikor folyik a csapból a víz és általában ez minden emberből pisilési ingert vált ki, vagy elmegy wc-re.
2010. márc. 10. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az jutott eszembe, hogy kutya-effektus: lepisilted a fát, mint a kutyák...:-)) bocs :-))

Nos, nekem tegnap volt így, ültem a buszon, rohadt hosszú út volt, lány vagyok, és már puffadt a hasam, annyira kellett pisilni. De akarattal mindent lehet, képzeletben "feljebb toltam" a pisit a hólyagomban, hogy ne csurogjon, csináljon még magának helyet, így egy kicsit az inger is elmúlt, majd amikor megálltunk egy picit pihenni, ugrottam le a buszról, és csodák csodája, a wc-ben már úgy kellett kierőltetnem, hogy csurogjon, annyira visszafogtam magam az úton, hogy szinte ki se akart jönni.

Rám nem a csöpögő csap, hanem a függőlegesen folyó csapvíz hat, más víz nem, de azzal meg úgy vagyok, hogy nem nézem és kész.

Szóval több akarat és menni fog az, bár sokszor nem ajánlatos eljátszani, csak vészhelyzetben, mert szerintem baromira nem tesz jót a hólyagnak.

2010. márc. 10. 14:14
 3/5 A kérdező kommentje:

Kösz a "kutyás" szavakat. Amúgy szerintem minden pasi ha kint van nem csak úgy bele a vakvilágba hugyozik hanem egy fához. Amúgy nekem nem megy ez a "visszatolás".

Köszönöm a válaszokat.

2010. márc. 11. 14:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Teljessen normalis, ha a megtelt hugyholyagod ki akar urulni.

Ez azzal jar, hogy nyomas alakul ki a hugycso fele. Erre az kinyillik es kiurul.

Ezt lehet visszatartani egy darbig. Attol fugg, mekkora az urtartalma es mennyi vizelet van benne.

Kepzeld el, hogy egy uvegbe is csak annyi folyadekot tudsz onteni, amennyi annak az urtartalma. A tobbi kifolyik! Nem?

A hugyholyag is a vese felol folyamatosan telitodik. Amikor tele van ki kell urulnie. Egy tagulasi hatara van, de nem vegtelen.

Attol is fugg, mennyi ideig tudja valaki visszatartani a vizeletet, hogy mennyi folyadekot ivott. Aki tobbet iszik gyakrabban jar pisilni.

Vannak vizhajto hatasu italok is, amik felgyorsitjak ezt a folyamatot. Ezert nem nem jo sok colat inni ilyen alkalmakkor!

Ha ez rendszeresen elofordul, hogy nem sikerul visszatartani a vizeleted, mert gyakran el kell menni a wc-re akkor fordulj orvoshoz.

Annak mar mas oka is lehet. De az is gyogyithato!

2010. márc. 12. 02:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Amikor valaki nagyon nem tud kimenni pisilni, akkor leáll a veseműködés egy kicsit, ha jól tudom, még vissza is áramlik egy kevés... nem annyira egészséges, meg eleve az se egészséges, ha az ember tárolja magában a két liter pisit. Férfiaknak a potencia szempontjából is hasznosabb, ha gyakran mennek pisilni.

AMúgy, ha vészhelyzet van, akkor a pasik előnyben vannak a hajón: én egyszerűen belepisilnék a vízbe, a lányoknál ez neccesebb, gondolom.... helyzettől függ.... kellemetlen eset

2010. márc. 12. 14:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!