Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom hogy csontritk...

Honnan tudhatom hogy csontritkulásom van? Mik a tünetei?

Figyelt kérdés
Mostanában sok kólát iszok,napi 3 poharat kb(mindig van vmi összejövetel,nekem meg vesznek külön kólát mert cukros vagyok). Ha emelgetek vmit akkor a vállaim fájnak,meg a karom zsibbad egy kicsit. Néha a térdem fáj. Szoktam mozogni, biciklizek naponta többször, de azért aggódok miatta

2015. aug. 22. 20:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak csontsűrűségmérésnél derül ki szerintem. Vagy kifizeted a saját pénzedből, vagy egy macerás, beutalós eljárással juthatsz be. Én majdnem fél évet vártam rá.

Nincs tünete, nem fájdalmas, csak olyanok lesznek a csontjaid súlyos esetben mint a porcelán, és könnyen törnek akár egy kisebb ütésre vagy elesésre is, ami rossz esetben vagy öregeknél gyakran halálos (különösen combnyaktörés esetén).

A vékony csontú emberekre jellemző inkább, mert akinek fiatal korában erős, robusztus csontozata volt, az a veszteségek ellenére is időskorban is sokkal többet megőriz belőle.

2015. aug. 22. 20:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Háziorvosod elküld reumatológushoz, aki ír egy beutalót csontsűrűség mérésre. Ott időpont egyeztetést kérsz, nekem 1 hetet sem kellett várnom. De minek iszol kólát ??
2015. aug. 22. 20:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Mert nem bírom ki..de most már biztos nem iszok mert a látvámyától látvámyától rosszul vagyok...
2015. aug. 22. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!