Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha forgatom a törzsemet tehat...

Ha forgatom a törzsemet tehat a felsotestem egyszer jobbra egyszer balra nez tehat ezt a gyakorlatot csinalom furcsa hangot adok ki. mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Olyan hangot adok ki ilyenkor mintha lelegeznek vagyis ilyen "hö" hangot adok ki. Mitol lehet ez??

2015. aug. 19. 21:53
 1/1 anonim ***** válasza:
Ezt már én is tapasztaltam. Mivel a hangszalagok nyugalomban résállásban vannak (mint amikor h-t mondasz), a külső légtér és a mellkas belső tere (kb. a tüdő) között folyamatos az összeköttetés. Következésképpen a gyakorlat során összenyomódó és táguló mellkas keltette pillanatnyi nyomásváltozások gyorsan kiegyenlítődnek azáltal, hogy levegő áramlik be vagy ki. Én úgy vettem észre, hogy a középállásból oldalra fordulva kifelé áramlik a levegő, oldalról közép felé fordulva pedig befelé. Sajnos már 3 éve szigorlatoztam anatómiából, ezért a pontos biomechanikai okokat nem tudom részletesen felsorolni. Azt sejtem viszont, hogy a térfogatváltozás elsődleges oka a bordák állásszögének változása lehet a horizontális tengely mentén.
2015. aug. 19. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!