Miért zsibbad a kezem éjszakánként?
Utóbbi időben (3-4 hónapja) elég gyakran felébredek arra, hogy zsibbad a kezem.
Főleg a jobb kezem szokott, könyöktől lefelé, de néha a bal kezem vagy a bal csuklóm.
Szedtem Calciumot, meg Magnéziumot (szinte semmi gyümölcsöt, zöldséget nem eszek, vagy csak alig) de akkor is megesett.
Ma éjjel pedig a bal csuklóm, és jobb lábam zsibbadt el.
Migrénes vagyok, és régen mindig az volt az "előjel" hogy valamelyik kezem elzsibbad, utána az ajkam, és a nyelvem, amikor az első ilyen migrénem volt akkor beszédzavar is társult hozzá. Voltam kivizsgáláson ezután anyuval, aztán 5 éve is, és 1,5 éve is. Vannak olyan időszakok amikor gyakrabban van fejfájásom. De fejfájás előtt, mindig másként történik a zsibbadás, mint a "normális". Ja meg olyan migrén "előjelű" zsibbadásom is volt 2x az utóbbi 1 hónapba, és arra ébredtem. Amúgy sokat stresszelek dolgokon, gondolom ez is kiválthatja. Nappal semmi ilyen zsibbadás nincs!!!!
Lehet, hogy csak elfekszem, mert van hogy úgy ébredek zsibbadásra, hogy a kezem a fejem fölött van, vagy a bal kezemen két piros vonal van, tehát elfekszem valahogy. (szeretem a párna alá tenni a kezem, de akkor régen miért nem zsibbadt?! )
Sokat teniszezek nyáron, és ropogtatom az ujjaim, lehet ennek köze hozzá? 17 éves vagyok és fiú.
Ujj ropogtatást úgy képzeljétek, hogy akár egyfolytában tudom ropogtatni az ujjaim!
Gondoltam, hogy pajzsmirigy alul-vagy túlműködés is lehet, mert a családban csak a nagybácsim magas (183 cm), apum 175, én meg 188.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!