Piszokfred kérdése:
Egy ismerősöm időnként pálinkát főz, de csak egyszer párolja le a cefrét kb.30-40 fokosra. Fogyasztás szempontjából a minőségi problémán kívül, okozhat-e más, pl. egészségügyi problémát? Nem a túlzott fogyasztásra gondolok.
Figyelt kérdés
2015. aug. 5. 00:39
1/2 Phoney válasza:
Alapvetően nem volna nagy baj, de ebből az „erdei” stílusú szeszfőzésből feltehető, hogy a cefrézés, illetve a párlatelválasztás is kontár módra történik. Ettől hosszú távon káros lehet az egészségre (egyes felmérések szerint a háziszesz-fogyasztó területeken gyakoribb pl. a gégerák), és ezen javítana valamit, ha kétszer főzné le.
De természetes módon készült pálinkával rövid távon (és főleg mértékkel fogyasztva) elég nehéz megmérgezni magad, akármennyire is rossz.
2/2 A kérdező kommentje:
Kedves Phoney!
Köszönöm a hozzáértő szakszerű választ.
Kaptam ebből a pálinkából. Nem vagyok egy nagy pálinka fogyasztó, de azért kiönteni sajnálnám. Elajándékozásra nem igazán alkalmas, majd csinálok belőle valamilyen ízesített italt.
2015. aug. 11. 16:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!